Tweede Kamer wil oplossing contracten seizoenswerk

Vakantiekrachtdonderdag 03 maart 2016 16:24

De politieke discussie over de wet die de arbeidsmarkt moet vlottrekken is deze week weer opgelaaid na pittige uitspraken in de media dat de wet mislukt is en zo snel mogelijk aangepast moet worden. Onder andere het starre ontslagrecht moest het ontgelden.

Woensdag 2 maart 2016 evalueerde de Tweede Kamer voor het eerst de Wet werk en zekerheid. Verschillende (ervarings)deskundigen werden uitgenodigd om hun visie te gegeven over de wet die driekwart jaar geleden is ingevoerd. Meerdere deskundigen constateerden tijdens de hoorzitting dat de problemen die de wet veroorzaakt voor seizoenswerk gerepareerd moet worden, omdat de schadelijke gevolgen overduidelijk zijn. Seizoenswerkers krijgen minder werk, omdat de wet het werken op seizoensmatige basis onmogelijk maakt. Ook de recreatiesector werd meermaals tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer besproken.

Steeds meer politieke partijen maken zich zorgen om de gevolgen van de wet voor seizoensarbeid en koersen op reparatie van de wet. Zo pleit Pieter Heerma van het CDA voor onmiddellijke actie, om onder andere de problemen van de recreatiesector op te lossen. Volgende week woensdag debatteert de Tweede Kamer met minister Asscher over deze problemen. RECRON zal ook tijdens dit debat aanwezig zijn. RECRON pleit namens de recreatiesector voor aanpassing van de wet zodat een tussenperiode van 3 maanden tussen seizoenscontracten weer mogelijk wordt. Dan kan de recreatieondernemer de seizoenswerker weer een heel seizoen in dienst nemen, en kan de seizoenswerker langer doorwerken. RECRON onderhoudt regelmatig contact met Kamerleden om de problemen van recreatieondernemers met de Wet werk en zekerheid onder de aandacht te brengen.

Uitspraken in de media dat de wet is mislukt: MKB-voorzitter: ‘Ontslagwet legt grauwsluier over arbeidsmarkt’

Lees ook de berichtgeving van RECRON d.d. maandag 29 februari 2016: RECRON strijdt voor behoud seizoenskrachten

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamer wil oplossing contracten seizoenswerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief van RECRON > 2016 > maart