Toegankelijkheid geleidehonden kan beter!

Assistentiehond van KNGF Geleidehonden opent keukenkastje voor haar baas in rolstoel.jpgwoensdag 24 april 2019 00:15

Het is vandaag, 24 april, de dag van de geleidehond. Ook op campings en vakantieparken worden er nog steeds mensen geweigerd met een geleidehond, ondanks de wettelijke bepalingen dat een geleidehond altijd welkom is. Vaak komen deze weigeringen voort uit onwetendheid of uit angst voor overlast. Dit past niet bij een gastvrije branche als de onze. Daarom vragen we aandacht voor deze groep gasten met geleidehond.

Op de website van KNGF kunt u allemaal informatie vinden over wat voor soort geleidehonden er zijn, maar ook wat er aan voorlichting (voor u en uw medewerkers bijvoorbeeld) bestaat. U kunt een ambassadeur met hond op uw park vragen om ervaringen te delen, u kunt ook zelf het opleidingsterrein in Amstelveen bezoeken en via Virtual Reality een geleidenhondenbeleving ervaren. 

KNGF Geleidehonden leidt honden op tot geleidehond voor mensen met een visuele beperking, maar ook als autismegeleidehond voor kinderen met autisme, assistentiehonden voor mensen met in een rolstoel en buddyhonden voor personen met een posttraumatische stressstoornis. U kunt bij hen terecht voor verdere vragen.

Laten we ook voor deze groep mensen met een geleidehond een gastvrije en toegankelijke branche zijn!

« Terug