Euro Attraction Show, Zweden (6 t/m 8 oktober 2015)

EAS Zweden-2015-05-12.jpgdinsdag 06 oktober 2015

De Euro Attractions Show (EAS), de grootste vakbeurs voor de Europese attractieparken-branche, zal dit jaar voor het eerst in Zweden plaatsvinden. Van 6 tot en met 8 oktober 2015 zullen in Gotenburg de nieuwste producten en diensten voor parken en andere grote publieksevenementen gepresenteerd worden. In verschillende workshops en seminars worden tevens de nieuwste ontwikkelingen in de sector besproken. Plaats van handeling is het Swedish Exhibition and Congress Centre, gelegen naast het grootste attractiepark van Zweden, Liseberg.

Nieuwe opzet en nog uitgebreider educatief programma tijdens Euro Attractions Show 2015

De Euro Attractions Show, die van 6 tot en met 8 oktober 2015 plaatsvindt in Gotenburg, kent behalve een beursvloer waar meer dan 350 bedrijven hun nieuwste producten en diensten aanprijzen ook een uitgebreid educatief programma. Vooraanstaande sprekers uit de branche zullen hun kennis en ervaring delen over de vele ontwikkelingen waarmee attracties heden ten dage te maken hebben. Het programma kent dit jaar een nieuwe opzet en beslaat bijna 30 uur. Nieuw is ook dat voor het eerst workshops direct aan de praktijk gekoppeld kunnen worden: meerdere workshops vinden plaats in het naast het beursgebouw gelegen  attractiepark Liseberg en science centre Universeum.

 

Voorafgaand aan de beurs

Terwijl de daadwerkelijke beurs drie dagen duurt , zullen voorafgaand, tijdens en  aansluitend aan de beurs diverse workshops en presentaties georganiseerd worden. Managers van gerenommeerde attractieparken en andere grote publieksevenementen bespreken diverse actuele onderwerpen en dragen zo bij aan de verdere ontwikkeling van de branche. Op zondag 4 oktober begint onder de noemer 'IAAPA's Institute for Attraction Managers' een ontwikkelingsprogramma voor aankomende managers die meer willen weten over de verschillende facetten van de attractie-industrie. Er staan workshops over veiligheid, operations, marketing, financiën en leiderschap op het programma. Voor dit programma dat wordt afgesloten met een heus IAAPA-certificaat, zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De volgende dag (maandag 5 oktober) staat in het teken van 'veiligheid': de laatste stand van zaken aangaande standaardisering, voorschriften en andere gerelateerde onderwerpen komen deze dag aan bod.

 

Openingsdag

Op de eerste dag van de EAS en zelfs vóór opening van de beurs vindt het eerste seminar al plaats: een showcase van de nieuwste technologieën en producten die dit jaar op de beursvloer gepresenteerd worden. Daarna volgen nog sessies over het proces van idee tot attractie, het belang van storytelling en hoe om te gaan met feedback van gasten. Parallel aan deze seminars zullen er ook enkele sessies gewijd worden aan het manifest "European Amusement Parks and Attractions, Driving Leisure and Tourism". Hierin staan een aantal uitdagingen die ervoor kunnen zorgen dat parken en attracties kunnen groeien, investeren en meer toeristen aantrekken wat ook ten goede zal komen aan de Europese economie. In de presentaties zullen daarom de totale branche en enkele politieke issues centraal staan.  Rond het middaguur zal een nieuw programma-onderdeel van start gaan: Lunch and Learn. Tijdens de première van dit ronde tafelgesprek zullen de Scandinavische parken centraal staan: hoe kunnen de parken hier in een kort seizoen een goed rendement maken. De dag zal afgesloten worden met de altijd goed bezochte 'CEO-Talk'. Vier directeuren van de Europese attractieparken Grona Lund, Bobbejaanland, Kongeparken en The View from the Shard beantwoorden vragen over zichzelf, hun parken, managementstijl, kijk op de branche en uitdagingen voor de toekomst.

 

IP staat centraal op woensdag

De woensdag begint met een Leadership Breakfast. Ditmaal zal voormalig lid van een van de succesvolste popgroepen ter wereld, Björn Ulvaeus van ABBA, als keynote speaker optreden. Hij zal ingaan op een thema dat voor veel attractieparken steeds belangrijker wordt, het hebben van en het werken met intellectual property. De seminars gaan op woensdag 7 oktober over omzetverhoging, speciale evenementen, opkomende markten en marketing. Parallel aan deze seminars staat een 'education track' over thematisering, branding en storytelling geprogrammeerd. De focus ligt daarbij op intellectual property (IP). IAAPA werkt voor deze sessie samen met TEA, Themed Entertainment Association. Het landschap van IP wordt in kaart gebracht en ook zal het fenomeen vanuit een ontwerper, een IP-eigenaar en een attractiepark worden belicht. Tijdens de Lunch and Learn-sessie wordt enige interactiviteit van de deelnemers verwacht maar ze krijgen daarmee ook een vernieuwde blik op leiderschap.

 

Water Park Forum en FEC-dag

Op donderdag 8 oktober, de laatste beursdag, staan de ontwikkelingen in de groeiende groep van zogeheten Family Entertainment Centers centraal. Onder FEC's moeten indoor speeltuinen, kartbanen, klimhallen etc. verstaan worden.  Sprekers vanuit geheel Europa als ook uit Amerika zullen de laatste trends en belevingsvormen bespreken maar ook tips en tricks meegeven die ondernemers eenvoudig kunnen toepassen in de eigen locatie. Aan bod komen onder meer eten en drinken, marketing en kinderfeestjes. Ook vindt voor de zesde keer het Water Park Forum plaats. Tijdens deze sessies ontvangen de deelnemers de laatste informatie over de ontwikkelingen, trends en veiligheidaspecten op het gebied van waterparken.

 

Pre en post-tours

Het kennismaken met Scandinavische attracties en het delen van kennis en ervaring is ook het thema van de tours die vóór en na de beurs georganiseerd worden. De pre-tours welke op maandag 5 oktober gepland staan gaan naar Liseberg en Universeum. Op vrijdag is de beurs voorbij maar dan gaat de post-tour van start. Hierbij worden de volgende attracties bezocht: Grona Lund, Vasa Museum, ABBA The Museum, Junibacken, Den Bla Planet en Tivoli Gardens.

 

Netwerk-events

Naast de vele workshops en presentaties zijn ook enkele netwerk-evenementen voorzien. Zo wordt de eerste beursdag afgesloten met een Welcome-reception. Hiervoor zal Liseberg speciaal haar deuren en attracties openstellen. De 'Young Professionals' verzamelen zich op woensdagavond om hun ervaringen over het werken in de attractie-branche met elkaar te delen. In Liseberg verzamelen de overige gasten zich voor "Liseberg Celebrates".

 

Tickets voor de Euro Attractions Show, de seminars, rondleidingen en andere evenementen zijn verkrijgbaar via de site: www.iaapa.org/eas.  Leden van IAAPA genieten voordeel en kunnen aan de meeste seminars gratis deelnemen.

 

De Euro Attractions Show vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober  2015. De beurs is op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op donderdag is de beurs van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie :  www.IAAPA.org/EAS

 De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), opgericht in 1918, is de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.800 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van IAAPA staat in Alexandria, Virginia, United States. Er zijn regionale kantoren in Brussel, Mexico, Orlando en Hong Kong. Meer informatie: www.IAAPA.org @IAAPAHQ  #IAAPA @IAAPAEurope  #EAS15

« Terug