Nationaal Zwembadcongres: de kracht van innovatie (11-12 nov)

Nationaal zwembadcongres 11 en 12 nov 2015.JPGzondag 11 oktober 2015

De zwembadsector in Nederland probeert het hoofd boven water te houden. Toch is ook tegenstroom zichtbaar: die van de innovatie.
De verschillende innovaties in de zwembadsector zijn nog niet in beeld gebracht, maar de goede innovatievoorbeelden hebben wel een aantal zaken gemeen: er is sprake van veel dynamiek, betrokkenheid van uiteenlopende partijen, experimenteerdrift, nieuwe vormen van ondernemerschap en innovatieve verdienmodellen.

De innovaties sluiten ook aan op andere actuele begrippen die we in de samenleving tegenkomen, zoals de doe-democratie, de participatiesamenleving en duurzame economie. Veel van de innovatieve voorbeelden komen bovendien tot stand in netwerken van individuen en organisaties, gericht op maatschappelijke doelen, naast en boven financieel rendement.

Gemeenten denken na over privatisering. Als er in de nabije toekomst ook geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld duurzaamheid, wat is dan de juiste contractduur met een exploitant en zijn vrijwilligersorganisaties dan wel de juiste partner voor de gemeente?

De plenaire aftrap van het zwembadcongres staat onder leiding van dagvoorzitter en `gamechanger’ Berend Rubingh. Centraal staat de presentatie van inspirator Rob Adams van Six Fingers. Hij houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat. Hij is continue op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en die bijdragen aan verandering van maatschappijen, levens en manieren van werken.  

Uiteraard zijn ook dit jaar weer de goede voorbeelden uit de praktijk leidend. Succesvolle innovaties worden bekeken langs drie hoofdlijnen: klik hier.

Meer informatie:
Vereniging Sport en Gemeenten

« Terug