2,5% meer bezoek dagattracties in 2011

NBTC logo 10971 234 78 1maandag 25 juni 2012 12:30

In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft Respons de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2011 uitgebracht. In de lijst staan onder andere attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden die entree heffen uit heel Nederland die zich samen de drukst bezochte dagattracties van 2011 mogen noemen. Net zoals vorig jaar staat de Efteling, met ruim 4,1 miljoen bezoeken, op de eerste plaats.

50 meest bezochte dagattracties
De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd. De Efteling is met ruim 4,1 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het Van Gogh Museum nam, na een goed jaar met zo’n 1,6 miljoen bezoeken, de tweede plaats over van Diergaarde Blijdorp. Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek, gevolgd door Diergaarde Blijdorp en Attractiepark Slagharen. Verder staan veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (25) op de lijst. Ook minder bekende dagattracties wisten vele bezoekers te trekken, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen (15) en de Jaap Eden IJsbanen (24). Themapark Archeon sluit de lijst af met bijna 300.000 bezoeken.

Groei in bezoeken
Nederland telde in 2011 maar liefst negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden, één meer vergeleken met 2010. In totaal zijn er in 2011 bijna 37 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,5% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar. 2011 was een goed jaar voor dagattracties, zo onderschrijft ook de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), de Nederlandse Museumvereniging en de Club van Elf, de branchevereniging van attractieparken.

De lijst ‘top 50 dagattracties 2011’ vindt u in de bijlage.

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

Reacties op '2,5% meer bezoek dagattracties in 2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > juni