Gastvrij Nederland uit haar zorgen over windmolens kust

windpark

Gastvrij Nederland (waaronder RECRON) ondersteunt de ambitie van de Rijksoverheid om meer duurzame energie op te wekken. Maar tegelijkertijd maakt Gastvrij Nederland zich ernstig zorgen over de komst van windmolens dicht voor de Nederlandse kust, hetgeen mogelijk toeristen wegjaagt.
Marike Rosier vertelt namens Gastvrij Nederland het gezamenlijke standpunt aan de NOS.

Klik hier voor het NOS-artikel inclusief videobeeld en radio-interview van Marike Rosier (manager communicatie RECRON, namens Gastvrij Nederland).

Klik hier voor het NOS-journaal d.d. 19 februari 20.00 uur --) ga naar 19.29

Klik hier voor onderzoekcijfers

Klik hier voor artikel van Omroep Zeeland

Gastvrij Nederland - Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd - vertegenwoordigt 16 organisaties en branches in de gastvrijheidseconomie waarin zowel leisure als business zijn vertegenwoordigd.

De leden van Gastvrij Nederland zijn ANVR, CLC-Vecta, Club van Elf, HISWA Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, Nederlandse Vereniging van Luchthavens/Schiphol, Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, RECRON, Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, Vereniging van Evenementenmakers en VVV Nederland. Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en ANWB zijn geassocieerd lid. Gastvrij Nederland is gelieerd aan VNO-NCW en
MKB Nederland.