RECRON in het nieuws over vitaliteit vakantieparken

fort oranje in Zundert.jpg

De afgelopen tijd verschijnen er steeds meer artikelen of andere berichten in de media over de vitaliteit van vakantieparken in Nederland. Fort Oranje is het schrikbeeld voor elke ondernemer, gemeente of instantie. Gelukkig zijn de meeste vakantieparken zeer vitaal, maar de onderkant van de markt verdient aandacht.

RECRON staat uiteraard voor de belangen van de vakantieparken die lid zijn en staat voor een positief imago van de gehele sector. Daarom heeft onze voorzitter, Cees Slager, ook op verschillende plekken in de media van zich laten horen. 
De parken die niet meer vitaal zijn, zouden uit de recreatiemarkt gehaald moeten worden en een andere bestemming moeten krijgen. Dit kan alleen als alle betrokken partijen samenwerken. 

In de strijd tegen verpaupering willen eigenaren van recreatieparken dat mensen zich niet langer als inwoner van een gemeente kunnen inschrijven op het adres van een vakantiewoning. Maar de Rijksoverheid weigert de Wet basisregistratie personen (BRP) op dit punt aan te passen. Lees in het artikel in het Finacncieel Dagblad wat RECRON hierover zegt.

Ook ZKA, TOP Adviseur van RECRON, is over dit onderwerp veel in het nieuws geweest. Op hun website staat een gebalanceerd stuk over alle aandacht voor vakantieparken, met juist de focus op verdieping en niet alleen een negatieve boodschap.