Wie zijn de winnaars ANWB Campings van het Jaar 2019?

ANWB camping 2019.jpg

De ANWB heeft 9 januari, tijdens de vakantiebeurs in Utrecht, de ANWB Camping van het Jaar Awards bekendgemaakt. Zes campings vielen in de prijzen, drie in Nederland en drie over de grens. De Camping van het Jaar-verkiezing was dit jaar voor het eerst een volledige publieksverkiezing. Er werden ruim 35.000 stemmen uitgebracht. Camping De Paal (Bergeijk), Camping de Leistert (Roggel) en Camping de Helfterkamp (Vaassen) zijn de winnaars van de titel ANWB camping van het jaar 2019 in Nederland! Van harte gefeliciteerd!

De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2019 zijn:

 


Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben campinggasten hun stem uit kunnen brengen ten behoeve van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2019. Voor het eerst zijn de campings voor 100% beoordeeld door de Nederlandse kampeerder en niet, zoals in voorgaande jaren, door een vakjury. Het is dus nu een volledige publieksverkiezing.

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie werd er extra gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de ligging van de huuraccommodatie op de camping en de schoonmaak van de accommodatie. En voor de mooiste groene camping speelden het terrein en milieubewustzijn/duurzaamheid een extra zware rol. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

Kijk voor meer informatie op: