Hoe bezoekers elk seizoen weer terugkomen

Watergames&More_Spray Park_Water-O.jpgdonderdag 31 januari 2019 13:06

Met de veeleisende bezoekers van tegenwoordig en een steeds extremer klimaat, zijn vernieuwing en diversificatie belangrijke thema’s in de recreatiesector. Watergames & More ziet steeds meer recreatieondernemingen waterspel inzetten om voortdurend relevant te blijven voor hun bezoekers en proactief bezoekersaantallen te beïnvloeden. Lees meer over de kenmerken van spelen met water en welke voordelen het kan bieden voor de attractiewaarde van een locatie.

Relevant blijven voor bezoekers door middel van waterspel

Met de veeleisende bezoekers van tegenwoordig, zijn recreatieve bedrijven genoodzaakt voortdurend te blijven vernieuwen en onderscheiden. Bovendien leggen de steeds extremere weersontwikkelingen druk op de verduurzaming en diversificatie van het recreatieaanbod. Zo zien bijvoorbeeld indoor recreatiecentra in de steeds warmere en langere zomers de bezoekersaantallen sterk kelderen.

Door middel van waterattracties kan worden ingespeeld op zowel de klimaatontwikkelingen als de vernieuwingsnoodzaak. Zo biedt bijvoorbeeld een Spray Park (interactieve waterspeelplaats) verkoeling op warme dagen, maar ook voldoende vermaak als de zon zich niet laat zien en blijkt het een effectief middel om de attractiewaarde te verhogen.

Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met o.a. interactieve waterspuiters en fonteinen, bijvoorbeeld gethematiseerd als bloemen, dieren of nautische elementen, waarmee individueel of in groepsverband gespeeld kan worden. Een Spray Park kan zowel waterkanonnen en waterstorttoestellen voor de oudere kinderen bevatten als lagere, rustigere toestellen voor peuters en kleuters. Het water uit de sproeiers komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd, waardoor het een bijzonder veilige speelomgeving biedt. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

We zien dat sport- en recreatiebedrijven zoals zwembaden en campings, evenals eigenaren van openbare ruimten, steeds vaker kiezen voor waterspel met een combinatie van meerdere functies en voor meerdere leeftijden. Zo worden spannende glijbanen gecombineerd met een waterspeeltuin voor de jongere kinderen en indoor speeltuinen met outdoor Spray Parks. Dit verbreedt de doelgroep en biedt de mogelijkheid jaarrond invloed uit te oefenen op bezoekersaantallen. Het ontwerp van een Spray Park kan naar wens worden ingevuld en de toestellen kunnen relatief eenvoudig veranderd worden. Dit maakt vernieuwingen voor toekomstige seizoenen makkelijker en zorgt ervoor dat ondernemers grip krijgen en houden op het laten terugkomen van bezoekers. 

Dé partner voor spelen op, rond, met en in water

Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Meer weten?

Benieuwd wat een Spray Park of andere waterattractie kan betekenen voor uw locatie? Kijk op de website van Watergames & More: www.watergamesandmore.com of neem contact op voor advies op maat: T 079 206 5060.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2019 > januari