185.000 ondernemers vragen aandacht voor betere WAB in Eerste Kamer

aanbieden manifest WAB eerste kamer.JPGdonderdag 14 maart 2019 14:30

De Wet Arbeidsmarkt in Balans werkt niet. Dat vinden RECRON-ondernemers evenals ondernemers in acht andere verschillende branche-organisaties. De wet is al door de Tweede Kamer. Daarom boden ondernemers, die ook figureerden in de campagne zowerkthetniet.nl, dinsdag 12 maart het manifest opnieuw aan. Ditmaal aan de Eerste Kamer.

De ondernemers uit verschillende branches en de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland overhandigen een manifest aan de vaste Kamercommissie van SZW van de Eerste Kamer. In dit manifest vragen zij aandacht voor een aantal onbedoelde effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De actie is onderdeel van de campagne Zo werkt het niet! Bekijk hier een korte video over het aanbieden van het manifest

De WAB leidt volgens de ondernemers tot hogere kosten en veel meer administratief gedoe bij de inzet van tijdelijk werk, zoals seizoenswerk. De negen organisaties achter de campagne vragen daarom dringend om aanpassing van de wet. Als de WAB in deze vorm doorgang vindt, worden ondernemers straks onder meer met een hogere ww-premie gestraft als zij tijdelijk werk of extra werk bij pieken aanbieden. Dit terwijl tijdelijk werk in sectoren als de horeca, de recreatie, de landbouw of de beveiliging geen keuze is. 

In de Tweede kamer is mede dankzij de campagne 'Zo werkt het niet!' bereikt dat er een streep is gehaald door de hoge ww-premie voor scholieren en studenten. Maar we zijn er nog niet. Ook in de huidige vorm benadeelt de wet ondernemers in verschillende sectoren nog sterk. De WAB moet dan ook nog verder worden aangepast op de volgende punten: Geen ww-boete voor seizoens- en ander tijdelijk werk; geen transitievergoeding vanaf dag 1 en behoud van flexibiliteit rond oproepovereenkomsten.

Reacties op '185.000 ondernemers vragen aandacht voor betere WAB in Eerste Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief van RECRON > 2019 > maart