Geslaagde Kennisbijeenkomst Noord begin maart

Kennissessie Noord 5 maart 2019.jpgwoensdag 20 maart 2019 11:15

RECRON kijkt terug op een geslaagde kennisbijeenkomst Noord van begin maart. Met een volle zaal zijn diverse thema's gepresenteerd in combinatie met kennispartners. Regiomanager Petra Ellens startte de bijeenkomst met een presentatie over de energietransitie en specifiek de maatregelen die recreatieondernemers kunnen raken. De allereerste check is de hoeveelheid energie die op jaarbasis verbruikt wordt op een park aldus Petra.

De grens ligt bij meer dan 25.000 m3 gas, of meer dan 50.000 kW elektriciteit. Als je andere brandstoffen gebruikt kun je een lijstje checken die inmiddels op de RECRON site is geplaatst. Petra verwees meerdere malen naar deze site van de Vereniging omdat hier ook de meest actuele informatie op te vinden is. De site is www.recron/energiebesparing.nl. Ligt je energieverbruik boven de genoemde grens dat is een melding verplicht voor 1 juli a.s. Ook benadrukte ze het belang om de maatregelenlijst goed te checken, niet alle maatregelen hoeven bijvoorbeeld meteen doorgevoerd te worden. Zo zijn er voor een aantal maatregelen een natuurlijk moment ingevoerd dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld de lamp pas hoeft te vervangen als deze stuk is.
Tot slot wees ze de aanwezigen nog op een aantal sites waar subsidies voor ondernemers te vinden zijn in het Noorden of eventueel een gesubsidieerde scan.  Als u nog vragen heeft over dit onderwerp schroom dan niet om contact te zoeken met Petra.

Rianne van Loosdrecht Makelaardij hield vervolgens een betoog over zaken rondom bedrijfsbeëindiging en waardebepaling van bedrijven. Daarna volgden Johan Drenth van Facet architecten en adviseurs en Jeroen Kamphuis van Zypp advocaten.  Zij gingen in op zaken rondom herstructurering. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Reacties op 'Geslaagde Kennisbijeenkomst Noord begin maart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief van RECRON > 2019 > maart