Betere bewegwijzering naar de Zeeuws-Vlaamse kust

AvD plakt sticker op verkeersbord.jpg

Regiomanager, Arthur van Disseldorp plakt pictogram op bewegwijzeringsbord afslag Oostburg

woensdag 27 maart 2019 10:05

RECRON en N.V. Westerscheldetunnel slaan de handen ineen voor de realisatie van betere bewegwijzering naar de stranden en kustplaatsen van Zeeuws-Vlaanderen voor toeristen en dagrecreanten die met de auto naar de kust komen. Nieuwe borden en aangepaste bestaande borden met aanduiding ‘Noordzeekust’ na de Westerscheldetunnel (Westbuis, richting Terneuzen) en bij de Sluiskiltunnel zullen hen helpen beter en gemakkelijker de juiste weg te vinden.

Vanuit de RECRON is dit project geïnitieerd om aan de wensen van de Zeeuws-Vlaamse ondernemers uit de toeristische sector tegemoet te komen. Zij gaven aan dat hun gasten moeite hebben om direct de juiste route te vinden, vanuit zowel het zuiden als het noorden naar de West Zeeuws-Vlaamse kust en kustplaatsen zoals Breskens, Cadzand en Nieuwvliet. Voor de N.V. Westerscheldetunnel is de reden om de bewegwijzering te verbeteren, een vlottere en veiligere doorstroming van het toeristische verkeer op het Tolplein en op het tracé tussen de Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel. Regelmatig komt het voor dat verblijfstoeristen en dagjesmensen ontdekken dat ze de verkeerde route hebben genomen en moeten omdraaien en nogmaals de Westerscheldetunnel of de Sluiskiltunnel moeten passeren op weg naar de Zeeuws-Vlaamse kust.


De verbeterde bewegwijzering houdt in dat er borden worden geplaatst c.q. uitgebreid met aanduiding ‘Noordzeekust’ op een aantal cruciale plaatsen, zoals voor afslagen op de N62 en op de noordelijke en zuidelijke rotonde van het Axelsche Gat. De plaatsing en de aanpassing van de borden start op 26 maart en zal rond eind maart afgerond worden, ruim voordat het toeristische seizoen losbarst met Pasen.

Meer informatie

Arthur van Disseldorp
Regiomanager RECRON Zeeland & Noord-Brabant / European Affairs
E VanDisseldorp@recron.nl
T 06-53758471

Lees ook: RECRON regiomanager plakt pictogram op bewegwijzeringsbord afslag Oostburg

Nieuwsarchief van RECRON > 2019 > maart