Waarom lid worden?

Belangenbehartiging

RECRON behartigt de belangen van ruim 2.000 professionele bedrijven in de gastvrijheidseconomie (recreatie en toerisme). Hiermee wordt 85% van de omzet in deze branche vertegenwoordigd. 

RECRON is sterk vertegenwoordigd in lokale, provinciale, landelijke en Europese overlegorganen en werkt nauw samen met de politiek.. RECRON wordt door de politiek gezien als een serieuze gesprekspartner. 

Voorbeelden van belangenbehartiging zijn:

 

Kennis en informatie

Nieuws, ontwikkelingen, onderzoeken, vergaderstukken, voorwaarden, voorbeeldbrieven, nieuws over evenementen vindt u in de online kennisbank/bibliotheek (alleen toegankelijk voor leden).

Andere informatiebronnen zijn:

 • RECRON Intern (tweewekelijkse digitale ledennieuwsbrief)
 • Recreactie (vakblad, verschijnt 10x per jaar)
 • Diverse kennis- en netwerkbijeenkomsten
 • Workshops en studiereizen
 • Social Media (Linkedintwitter)

 

Persoonlijk advies en ondersteuning

De RECRON bedrijfsgroep- en regiomanager behartigen zowel uw individuele belangen als die van de bedrijfsgroep en de ondernemers uit uw regio. U krijgt persoonlijke ondersteuning bij ontwikkelingen op het gebied van implementatie wet- en regelgeving en kwaliteitsverbetering. Verder ontvangt u indien gevraagd betrouwbaar advies door RECRON TOP Leveranciers en TOP Adviseurs.

Gratis eerstelijns juridisch advies

RECRON Info & Advies geeft u persoonlijk advies en eerstelijns juridische ondersteuning. Heeft u een (juridisch) probleem, dan helpen wij u graag richting een oplossing. En wanneer u voor de Geschillencommissie moet verschijnen, geven wij u graag tips en advies.

Vraag uw informatie aan

Vraag uw informatie aan
Inhoud: diverse leaflets over de branche en over RECRON, Recreactie, nuttige adressen, folders.

Bekijk de informatie

 1. Huishoudelijk Reglement
 2. Verenigingsstatuten
 3. RECRON-contributie 2017
 4. RECRON-Voorwaarden
 5. Financiële voordelen
 6. Aanmeldprocedure