Webshop

Welkom in de webshop van RECRON

Laat u inspireren door de RECRON Leisure Leefstijlen producten, waarmee RECRON inzicht biedt in de Nederlandse verblijfs-en dagrecreatie. Optimaliseer uw bedrijfsrendement door een unieke beleving te creëren. Ontdek de belevingswerelden en Het Gastenboek Verblijfsrecreatie. Bent u RECRON-lid dan ontvangt u op sommige Leisure Leefstijlen producten extra ledenkorting.

Print productpagina

Rapport Smaakbeleving

Rapport Smaakbeleving
Artikelnummer: 
RIC14

Uit onderzoek van HTC Advies blijkt dat de meeste recreatiebedrijven in Nederland horeca op het park of op de camping hebben. Maar de bezettingen en opbrengsten in de horeca op recreatiebedrijven zijn relatief laag. RECRON wil recreatieondernemers helpen om meer omzet te genereren in hun horeca of om nieuwe horecaverdiensten te creëren.

Belangrijk is dat horeca en recreatiebedrijf elkaar kunnen versterken. Niet alleen is het belangrijk een unieke en bijzondere beleving te creëren op het recreatiepark, maar ook in de horeca. De smaakbeleving die men kan creëren in de horeca, kan vervolgens de vakantiebeleving weer versterken. Daarom heeft RECRON het deelproject Smaakbeleving in het leven geroepen. Belangrijke bijdragen aan dit project worden geleverd door de partners in het Innovatiefonds: HTC Advies, Electrolux, Endurance en Hutten Catering.

“Smaakbeleving is de manier waarop smaak ervaren wordt, bepaald door voorkeuren en verwachtingen. Voorkeuren hebben betrekking op aspecten als eten & drinken, beleefdheids- en omgangsvormen, omgeving, inrichting, sfeer en meer. Verwachtingen worden bepaald door het referentiekader, gevormd door ras, geslacht, leeftijd, visie, emotie en herinnering”

Alles moet kloppen. De indruk die de gast bij de eerste waarnemingen al krijgt, heeft zijn invloed op de rest van het bezoek. De gast moet zich welkom en thuis voelen. Belangrijk is dat ieder contactpunt, dus iedere medewerker hier aan mee werkt. Het is niet één grote dj die de avond moet gaan maken. Het is het totaalconcept, en dat gaat verder dan alleen een positieve benadering van de medewerkers. Alles wat de gast ziet, beïnvloedt namelijk zijn of haar beleving.

Het is ook belangrijk om attent te zijn dat een smaakbeleving niet alleen in een restaurant of eettent kan gecreëerd worden. Het kan ook mobiele pizzaverkoop, de verhuur van een koelkast op de kampeerplaats of de verkoop van een picknick zijn.