Achtergrond

VeBON certificering voor optimale veiligheid

Zoek je een leuke en actieve outdoor activiteit? Kies dan voor een VeBON gecertificeerd bedrijf.

Dit zijn RECRON Erkende bedrijven die het kwaliteitskeurmerk VeBON hanteren. Dit keurmerk staat voor Veilige Buitensport Ondernemers Nederland. Met dit keurmerk laat het buitensportbedrijf zien dat de veiligheid en kwaliteit van hun bedrijf en activiteiten goed is. 

Je kunt dus kiezen voor een zorgeloos dagje uit waarbij de veiligheid optimaal is. Ook als je bijvoorbeeld een outdoor uitje organiseert voor collega’s. Dan is het fijn dat de veiligheid voorop staat en iedereen veilig kan deelnemen.

VeBON Veiligheidkeurmerk

Om het VeBON veiligheidskeurmerk te verkrijgen, moeten bedrijven voldoen aan de eisen die staan in de VeBON Veiligheidsnorm. Dit wordt bijgehouden in het digitale veiligheidsmanagementsysteem. Dit systeem helpt ondernemers om de risico’s op ongevallen zoveel mogelijk te beperken en wordt het kwaliteitsdenken binnen het bedrijf verhoogd. 
Ieder jaar worden de VeBON gecertificeerde bedrijven via een externe audit beoordeeld.

De instructeurs zijn opgeleid en hanteren de gestelde eisen voor de optimale veiligheid. Tijdens de activiteit heeft elke instructeur de verantwoordelijkheid om deelnemers waar nodig te instrueren en te begeleiden. 

De veiligheidsnorm wordt continu aangepast aan de ontwikkelingen in de markt/branche evenals de wet- en regelgeving. Materialen, toestellen en installaties moeten altijd gekeurd zijn en er worden bepaalde eisen gesteld aan het terrein, de accommodatie en de kleding.

De bedrijven zijn herkenbaar aan het VeBON logo.