Achtergrond

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

  • Is werken in de recreatiesector iets voor mij?

    Hou jij van een dynamische werkomgeving? Werk jij graag samen in een team? Wordt jij blij van blije mensen? Dan kan de vrijetijdssector goed bij jouw passen. Per functie en recreatiebedrijf kan dit natuurlijk verschillen.

  • Wat voor een functies zijn erin de recreatiesector?

    Soms vragen bedrijven een allround medewerker of soms juist meer een specialistische medewerker. Van front office, tot horeca, van technische dienst, groenvoorziening, facilitair, outdoorinstructeur tot het organiseren van evenementen. Er zijn zoveel verschillende functies en ook combinatie functies mogelijk. 

    Kijk eens bij de vacatures welke functies er op dit moment beschikbaar zijn.

  • Kan ik het hele jaar (fulltime) werken in de recreatiesector?

    Er is veel mogelijk in de recreatiesector. De meeste vakantieparken in Nederland zijn het hele jaar open. De vakantieperiodes zijn natuurlijk het drukst, maar ook daaromheen is er veel werk te doen. Of je nu op zoek bent naar een parttime, een fulltime functie of een stageplaats, er is altijd wel een geschikte vacature te vinden. Ben je nu juist op zoek naar een zomer- of bijbaantje: ook dat kan! 

  • Ik heb niets met kamperen, is dat erg?

    Om aan de slag te gaan in de recreatie hoef je helemaal geen doorgewinterde kampeerder te zijn of camper liefhebber. We zoeken mensen die graag dat extra stapje zetten om gasten te servicen. Enige affiniteit met outdoor activiteiten is fijn, maar het is vooral belangrijk dat je een hart hebt voor hospitality binnen de recreatiesector. 

  • Wat zijn technische functies?

    Hierbij kan je denken aan het onderhoud aan grote technische installaties op een park, bijvoorbeeld voor zwembaden. Maar denk ook aan het onderhoud van technische installaties in recreatiewoningen, sanitaire voorzieningen, elektra, etc.

  • Wat zijn commerciële functies?

    Hierbij kan je denken aan (online) marketing functies, sales, website beheer en onderhoud. Soms zijn er ook combinatie functies mogelijk. Neem hiervoor contact op met het bedrijf.
    Je kant hierbij ook denken aan bedrijven die allerlei producten en diensten bieden voor een recreatiepark (speeltoestellen, sanitair, chaletbouw, etc.)

  • Hoe ziet de werkplek er uit?

    Dit verschilt per bedrijf en functie. Een medewerker groenvoorziening zal veel buiten zijn en een frontoffice medewerker zit veelal binnen bij de balie.

  • Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

    In de recreatiesector zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden en ook diverse mogelijkheden om door te blijven leren. Van VMBO tot en met HBO.

    De recreatiesector beschikt over een eigen online leeromgeving: RecreatieHero. Hier vindt je een ruime keuze van online cursussen en trainingen. Daarnaast zijn er ook externe trainingen en cursussen die door partijen worden gegeven die verbonden zijn aan de recreatiesector.

  • Wat moet ik echt weten voordat ik ga solliciteren?

    Lees jezelf goed in op de website van het bedrijf waarbij jij wlt solliciteren. Stel jezelf de vraag waarom dit bedrijf en deze functie bij je zou passen. Deze motivatie kun je dan direct ook gebruiken bij jouw sollicitatie. Bedrijven hebben ook vaak een "werken bij" pagina op hun website. Hier vindt je meer achtergrond informatie over de het bedrijf, de visie, de strategie, de medewerkers, etc. 

  • Wat zijn mijn werktijden?

    Werktijden kunnen per bedrijf verschillen. Zijn recreatiebedrijven het hele jaar open of zijn ze alleen in een bepaalde periode open? Het kampeerseizoen begin bijvoorbeeld vaak na het paasweekend. Weekenden en feestdagen zijn dan momenten waarop veel bedrijven het druk hebben en dus (meer) personeel nodig hebben. Is het bedrijf die producten of diensten levert aan een recreatiebedrijf, dan heb je vaak een kantoortijdenbaan van negen tot vijf.

  • Onder welke Cao val ik als ik in de recreatiesector werk?

    De meeste recreatiebedrijven (vakantieparken, campings) volgen de cao Recreatie. Hierin zijn alle arbeidsvoorwaarden voor de sector vastgelegd. Je weet dus waar je aan toe bent.

    Dagrecreatiebedrijven (bijvoorbeeld attractieparken, outdoorbedrijven) hanteren de cao dagrecreatie.