Bossen, heide en water in groene Gaasterland

Gaasterland is een streek in de Zuidwesthoek in de Nederlandse provincie Friesland en ligt in de gemeente De Friese Meren.

Door de heuvelachtige omgeving en bossen vergeet je bijna dat je in Friesland bent. Ben je op zoek naar heerlijke kampeervakantie in het prachtige Gaasterland, vind dan jouw geschikte camping.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Gaasterland

Gaasterland campings bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie, of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of actie en avontuur. Gaasterland is bekend om zijn prachtige natuur, met talloze wandel- en fietsroutes door de bossen, heidevelden en langs de IJssel. Ben je op zoek naar campings aan het water, dan zijn er voldoende mogelijkheden. 

Watersportcampings in Gaasterland

Er liggen campings in Gaasterland direct aan het water die ook nog eens talloze watersportmogelijkheden bieden, zoals varen, surfen, zwemmen en vissen. Ook zijn er campings die aan de rand van een natuurgebied of Nationaal Park Alde Feanen liggen en geven je direct toegang tot  het water en de natuur. En er zijn watersportcampings in Gaasterland waar je met je eigen boot of kano kunt aanmeren en die een prachtig uitzicht bieden. In de natuurgebieden kun je prachtig varen met een fluisterboot of een kano.

Mooie dorpen, steden en musea

Vergeet ook niet de steden en dorpen in de regio te bezoeken. Gaasterland biedt namelijk vele leuke steden en dorpen. Sloten is de kleinste stad van de Elfsteden en is via het Slotergat verbonden met het Slotermeer en ligt tussen Lemmer en Balk. In Balk mag je de audiotour door Boterdorp niet missen. Het is een gezellig watersportdorp met terrasjes en eetgelegenheden. En het brinkdorp Oudemirdum is het groene hart van Gaasterland. Vanaf jouw camping in Friesland is er genoeg te zien en te ondernemen voor een rustig of avontuurlijk dagje uit.