Ontdek het weidse Groningen

Op zoek naar een plek waar je kan genieten van de weidse natuur, historische stadjes en prachtige wadden? In Groningen kan dit allemaal. Met een accommodatie op een vakantiepark of bungalowpark heb je een mooie uitvalsbasis om deze provincie te ontdekken.

Ga wandelend op pad, of huur een fiets bij het vakantiepark. Na een dag wadlopen, de martinitoren beklimmen of Bourtange bezoeken kom je terug in jouw eigen bungalow, chalet of huisje waar je kunt genieten van het comfort dat een vakantiepark te bieden heeft. De faciliteiten op het bungalowpark maken jouw vakantie helemaal af.

Vakantieparken

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Groningen

Vanuit jouw vakantiepark genieten van het Dark Sky Park 

In het Nationaal Park Lauwersmeer – onderdeel van Werelderfgoed Waddenzee – kun je bij onbewolkt weer ’s nachts de Melkweg zien en duizenden sterren! Wil je dat ook beleven, sla je tent op of huur een chalet of vakantiehuisje in Lauwersoog of Vierhuizen.

Ben je vogelliefhebber? Dan is dit hét gebied voor jou evenals het jaarlijkse vogelfestival. Ga je toch liever het water op? Huur dan een boot of – als je zelf een boot hebt – neem deze dan mee. Daarnaast biedt het Nationaal Park een tal van fiets- en wandelroutes.

Zeehondencentrum Pieterburen

Even een dagje iets anders dan zwemmen of spelen op het recreatiepark in Opende of Niebert? Een leuk uitje voor het hele gezin is een bezoek aan de zeehondencrèche. Kinderen kunnen een crèchespeurtocht doen, er is een actiehoek met diverse speelelementen.

De badkuip van Groningen

Natuurgebied De Onlanden is een uitgestrekt moerasgebied dicht bij Groningen stad en wordt ook wel de badkuip van Groningen genoemd. Vanaf de Martinitoren kun je het gebied zien liggen. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen. Onderweg kun je otters, zeearenden en wilde pony’s tegenkomen. Toch liever de stad in? Pak een terrasje op de vismarkt, bezoek Het Groninger Museum, de Prinsentuin, brouwerij Martinus of Het Grid. En vergeet niet bij Knols Koek een lekkere – ambachtelijk gebakken - Olde Wijvenkoek of echte Groningse kruidkoek te kopen voor thuis.

Ontdek het oosten van Groningen

Het minder bekende oosten is toch echt de moeite waard om te ontdekken. Vanaf jouw bungalowpark in bijvoorbeeld Wedde kun je prima het oostelijk deel verkennen. Een dagje Bourtange, een uniek historisch vestingstadje, maar ook de imposante Eemshaven, Delfzijl, Appingedam, Winschoten en Vlagtwedde hebben allemaal hun eigen karakter. Bij Fiemel staat een zeehondenkijkwand aan de kant van de Dollard. En nog iets verder vind je het schiereiland de Punt van Reide, een smalle buitendijkse landtong. Wil je meer weten van de historische veenkoloniën in Groningen, ga dan naar Veenkoloniaal Museum in Veendam.