Het grootste waddeneiland biedt veel afwisseling

Texel is het grootste Waddeneiland, en biedt de meeste afwisseling van alle Waddeneilanden. Zoek je veel luxe of juist het gevoel van vrij kamperen in de natuur? Zoek je een gezellige familiecamping boordevol faciliteiten of zoek je rust en eenvoud? Kamperen op gras of in de duinen? Het kan op Texel allemaal.

De 7 gezellige dorpjes hebben allemaal hun eigen sfeer en worden omringd door heel veel natuur. Naast de vele natuurgebieden vind je op Texel ook een vogelboulevard voor vogelspotters en zijn er bijzondere planten te vinden. En er wonen net zoveel schapen als mensen. De veel verschillende campings zijn een goede uitvalsbasis om dit alles te ontdekken.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op Texel

Maar 20 minuten met de boot vanaf Den Helder en dan ben je op het grootste Waddeneiland Texel met haar typische tuunwallen en schapenboeten. Zeven dorpjes, zes musea, ruim 30 kilometer strand en 140 kilometer aan fietspaden. Je kunt je er het gehele jaar prima vermaken, want het heeft ook nog eens 40 natuurgebieden.

Zeehondentocht of garnalen vissen

Kampeer je in de omgeving van Oudenschild, dan kun je vanuit de haven van Oudenschild met diverse boten een zeehondentocht maken. Vaak zie je de zeehonden op de zandbanken liggen en nieuwsgierige zeehonden komen graag dichtbij de boot kijken. Wil je nog dichterbij zien, plan dan een bezoek naar Ecomare in De Koog.

Ben je meer een visser en lijkt het jou leuk om eens met een echte garnalen vissersboot mee te varen, dan kan dat vanuit De Cocksdorp. En misschien ligt er ’s avonds wel een portie garnalen op jouw bord.

Grootste Juttersmuseum van de wereld

In Den Burg vind je in het Maritiem- en Juttersmuseum Flora en daar vind je alles over het strandjutten, het loods- en reddingswerk en de visserij. Voor de kinderen zijn er interactieve spelletjes, is er een speurtocht door het museum en mogen ze in een echte reddingscapsule. Hoe stoer is dat. Ook kunnen ze zich vermaken in de grote speeltuin met kabelbaan.

Schitterende natuur van de Mokbaai tot aan de Slufter

Vanuit jouw safaritent trek je de wandelschoenen aan, rugzak op en je loopt zo een natuurgebied in. Texel is in ieder jaargetijde een ontdekkingstocht waard. Alle landschapstypen die in Nederland voorkomen, vind je op Texel. Van heide tot strand, van bossen tot natte duinvalleien. Wil je meer informatie over een gebied, boek dan een natuurexcursie naar De Hors of De Slufter. Voor jong en oud zijn er ook diverse vogelexcursies die je kunt boeken bij het vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp.