Ontdek de vele mogelijkheden van kamperen in Overijssel

Overal is aan gedacht, er zijn diverse kampeer overnachtingsmogelijkheden midden in de natuur, tussen de meren en beekjes, polders of dicht bij de historische Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen en Deventer.

Maar ook een dagje naar het Venetië van het noorden, Giethoorn, waar alle huizen aan het water staan. Geniet als kampeerder van de faciliteiten die de camping biedt en de veelzijdigheid die de natuur in Overijssel te bieden heeft: te voet, te paard, te water of per fiets, alles is mogelijk. Je kunt als kampeerder - jong en oud - alle vormen van kamperen vinden in Overijssel. En in deze provincie vind je veel  ANWB TOP (sterren) Campings.

Campings pagina 1 van 3

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Overijssel

Vintage shoppen of glas blazen

Lekker shoppen in een van de negen dynamische Hanzesteden. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer, charme en (Middeleeuwse) uitstraling. De IJssel speelt een belangrijke rol in deze steden. Met een rondvaartboot, voorzien van een hapje en drankje, kun je deze steden perfect ontdekken. 

Of ben je meer een wandelaar dan kun je Hanzestad Hasselt -als onderdeel uit van de beroemde pelgrimsroute Sint Jacobiparochie - aandoen. In het kunstenaarsstadje Ootmarsum vind je veel kunstgaleries, musea, antiek en curiosa. In Tubbergen vind je glaskunst en Deventer is bekend van de boekenmarkt enDickensfestijn. De Fundatie, het Rijksmuseum Twente of No Hero in Delden zijn allemaal een bezoekje waard.

Unieke landschappen met activiteiten voor jong en oud

Vanaf de camping lekker klimmen en klauteren op de Holterberg en daarna uitblazen en genieten van de vergezichten over de Sallandse Heuvelrug. Heuvels, heide, vennen, bossen, veel fiets- en wandelpaden. 

Of ga je liever met de kids uilenballen pluizen, dauwwandelen of een natuur experience ondergaan met een ranger van Staatsbosbeheer. In het natuurmuseum Holterberg kun je meer dan 1000 dieren ontdekken die in Overijssel leven. Ook een ritje met een huifkar behoort tot de mogelijkheden. Of huur een Mountainbike en leef je uit op de ATB-routes.

Het Nationaal park Weerribben-Wieden is adembenemend mooi! Eindeloze waterpartijen, trilveen en rietlanden met historische dorpen. Hier wordt nog met de hand nog het riet gesneden door de rietsnijders en turf gestoken door de turfstekers en wordt het landschap in tact gehouden. Waar vind je dat nog?

Bijzondere landgoederen

Ga je op vakantie naar Overijssel vanwege de mooie natuur en / of wil je graag kennismaken met de veelzijdigheid van deze streek en de bijzondere landgoederen?

  • Vlakbij het Twentse stadje Delden lig tLandgoed Twickel. 
  • Aan de IJsseldijk, tussen Olst en Deventer, is Landgoed De Haere.
  • Landgoed Singraven, ongeveer 500 hectare groot, ligt langs rivier De Dinkel
  • Net buiten Deventer vind je het prachtige landgoed Nieuwe Rande