Ontdek de veelzijdigheid van kamperen in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een bruisende regio die de kampeerder veel te bieden heeft. Een schitterend strand met veel bijzondere strandcampings en strandhuisjes, dat zich uitstrekt van Ouddorp tot aan Noordwijk, met kustplaatsen als Katwijk en Scheveningen. Wie wil er nou niet wakker worden op het strand?

De veelzijdigheid van kamperen in Zuid-Holland biedt je ook Hollandse molens, bollenvelden, kassen, veel wandel- en fietsroutes, musea en terrasjes. Steden als Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam bieden je als vakantieganger veel cultuur en architectuur. En in Het Groene Hart vind je als kampeerder rust op een rustieke of idyllische camping en geniet je van de stilte en natuur. Vanaf de campings kun je alle kanten uit om een dagje er op uit te trekken en Zuid-Holland te ontdekken.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Zuid-Holland

In Zuid-Holland kun je city-trippen, typische Nederlandse iconen bezoeken of lekker aan het strand liggen. Vanaf de camping kun je dagelijks een leuke en interessante dag plannen en na afloop weer rustig bijkomen op de camping.

Veel mooie steden, bijzondere architectuur en veel vertier

Rotterdam is de stad van architectonische hoogstandjes, waaronder de kubuswoningen. De 185 meter hoge Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland. Of bekijk de Botlek vanaf een rondvaartboot. 

De sleutelstad en studentenstad Leiden heeft aantrekkelijke pandjes, grachten en straatjes. Bungeejumpen vanaf de eyecatcher de pier in Scheveningen of een rondje maken in het reuzenrad. In Madurodam in Den Haag kun je in één dag heel Nederland zien en ben je kunstliefhebber? Dan moetje zeker het  meisje met de parel van Rembrandt in het Mauritshuis zien. 

De Kaasmarkt – in de zomermaanden elk donderdag - in Gouda biedt een inkijkje in het eeuwenoude handelsproces. Of bezoek de oudste Drechtstad, Dordrecht of de vestingstad Brielle.

Typisch Zuid-Hollands

In en rondom de bollenvelden in de omgeving van Noordwijk, Hillegom, Lisse, Sassenheim,  vind je de leukste campings en kun je in het voorjaar kleurrijk genieten van de keukenhof-achtige velden.

Het meest oer-Hollandse landschap is de Kinderdijk en daar moet je toch echt een keer geweest zijn. Je vindt er negentien molens op een rij in de polder van de Alblasserwaard. Vanaf Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht of Vijfherenlanden kun je dit bijzondere landschap per fiets, per voet of via het water makkelijk bereiken.

Stranden, plassen, meren en natuurgebieden

Lekker op of langs het water recreëren kan in het merengebied. Dit zijn de Nieuwkoopse plassen, de Hollandse plassen, de Kager plassen, Braassemermeer en de Reeuwijkse plassen.
Ontdek ze met een kano, kajak of fluisterboot. Vanaf de camping kun je ook een excursie met de boswachter inplannen. Ook vogels kijken of wandelen in de Groene Jonker en De Meije is de moeite waard. Op een camping op Goeree Overflakkee of Voorne Putten kun je het Zuid-Holland eilandgevoel ontdekken in de natuur van De Kwade Hoek of op het water van de Haringvliet.