Campings in Zuid-Limburg

Er is een grote keuze aan campings in Zuid-Limburg. Zo zijn er campings in de buurt van het heuvellandschap, maar ook in de buurt van de steden zoals Maastricht en Heerlen. Kies je voor een camping in de natuur? Dan zijn er ook mooie bestemmingen om te bezoeken tijdens je verblijf.

Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de grotten van Valkenburg of om te gaan wandelen op de Gulperberg of de Wilhelminaberg. Denk je meer aan een actief uitje? Ga bijvoorbeeld eens naar de indoor-skihal of als het mooi weer is, zijn er mooie buitenzwembaden in Zuid-Limburg om te bezoeken.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Zuid-Limburg

Ruime keuze aan campings in Zuid-Limburg

De keuze aan campings in Zuid-Limburg is groot. Zo zijn er verschillende campings met camperplaatsen, maar ook campings met lodgetenten. Campers zijn op de meeste campings welkom en krijgen een eigen specifieke plek. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de plekken voor caravans en tenten. Een luxe alternatief zijn de lodgetenten. Dit zijn tenten die voorzien zijn van alle opties die een vakantiehuisje ook heeft, maar nog wel het traditionele tentdoek draagt.

De voorzieningen op de campings

Privé-sanitair is een belangrijke voorziening voor veel bezoekers. Dit is ook wat steeds meer campings in Nederland aanbieden. Zo ook de campings in Zuid-Limburg. Daarnaast bieden de meeste campings ook de mogelijkheid om te wassen en te drogen. Dit is vaak tegen een vergoeding, dus houd hier wel rekening mee.

Bezienswaardigheden van Zuid-Limburg

Aan bezienswaardigheden is er ook een ruime keus in Zuid-Limburg. Er zijn steden waarin je veel cultuur kan snuiven. Denk hierbij aan Maastricht. Een stad met een grote historie en veel bezienswaardigheden. Sint Pietersberg is een mooi voorbeeld van een historisch en cultureel uitje. Zo kent Maastricht ook meerdere kapellen vanuit meerdere tijdperken. De Sint Janskerk en de Cellebroeders kapel zijn hierin bekende namen. Vanuit Zuid-Limburg kan je ook gemakkelijk naar onze zuider- of oosterburen toe. Duitsland en België liggen natuurlijk erg dichtbij.