Vind jouw ideale vakantiehuis aan zee

Boek eens een vakantiehuis aan de kust en geniet met de hele familie of vrienden van het kilometerslange, fijne zandstrand, glooiende duin- en heidegebieden en gastvrijheid in de badplaatsen in de omgeving!

De schitterende kustlijn die Nederland rijk is de perfecte omgeving voor een heerlijke vakantie zonder al te ver weg te hoeven. Er even helemaal tussenuit en ontspannen vakantie vieren in eigen land!

Vakantiehuizen pagina 1 van 4

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuis aan zee

De Nederlandse kustlijn grenst aan de Noordzee en aan de Waddenzee en heeft een kustlengte van maar liefst 523 kilometer. Hiervan heeft de Noordzeekust het grootste aandeel. En laat onze Nederlandse zee nou nét het grootste natuurgebied zijn dat ons land kent. Uitwaaien, een lange strandwandeling maken, strandkastelen bouwen met de kinderen, zonnebaden en een verfrissende duik nemen. En wil je geen zand tussen de tenen? Heerlijk genieten van het prachtige uitzicht kan natuurlijk ook op het terras van een gezellige strandtent!

Vakantiehuis aan zee op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden behoren één van de meest toeristische trekpleisters in ons land. De zee is het grootste natuurgebied dat ons land kent met veel verschillende vissoorten, schelpdieren, krabben en garnalen. Zie de zon achter de zee naar beneden zakken en vang een glimp op van het fenomeen ‘de groene flits’: het laatste kleine stukje zon dat je ziet met de zonsondergang geeft een fenomenale, neongroene gloed. Met een vakantie op de Waddeneilanden, die omringt zijn door de zee, is het elk jaargetijde mooi. Eb en vloed is een fenomeen dat een absolute aanrader is om tijdens je vakantie aan zee te bewonderen. Bij laagwater, ook wel laagtij genoemd, vallen de zandplaten droog. Wanneer je dan gaat wadlopen zou je best eens een groep zeehonden of robben kunnen zien. Ook kun je deze dieren tegenkomen tijdens een robbentocht met de boot. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Met een vakantiehuis aan zee op de Waddeneilanden vertoef je in de ideale omgeving waarbij de ongerepte natuur altijd dichtbij is. Zodra de veerboot de haven uitvaart en koers zet richting de Waddeneilanden begint het genieten van je vakantie. 

Je ideale vakantiehuis aan zee huren

De uitgebreide variantie aan vakantiehuizen aan zee maakt het nog moeilijk kiezen. Van een strandhuisje uitkijkend over de branding van de zee tot een bungalow met rietbedekt dak in een vakantiepark langs de duinen. Aan jou de keus waar jij graag je mooiste vakantieherinneringen wilt opdoen. Op Recron.nl kun je de meest mooie en bijzondere vakantiewoningen ontdekken. Elke accommodatie heeft verschillende faciliteiten zoals een binnen- en/of buitenzwembad, sauna, Turks stoombad, wellness of bijvoorbeeld een bowlingbaan. Zo zijn er vakantiehuizen die voorzieningen hebben zoals een lift, waardoor de woning toegankelijker is voor mindervaliden en zijn er vakantiewoningen met laadpalen voor elektrische auto’s. Vink in het menu aan de linkerkant de gewenste faciliteiten aan. Het is maar net wat jij op je wensenlijstje hebt staan! 

Luxe vakantiehuis aan zee

Voor een fervent watersporter is het fijn vertoeven in een ‘Beach villa’ met het lange zandstrand in de voortuin: een heerlijk ruime strandwoning met meerdere verdiepingen dat ultramodern is ingericht. Het brede uitgestrekte strand langs de kust is je speeltuin om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te vliegeren, blokarten of in de branding te surfen. Het is altijd lastig aan het einde van een heerlijke stranddag om weer naar huis te vertrekken. Met een luxe vakantiehuis aan zee kun je dit moment eindeloos rekken. Vlak voor je strandvilla kunnen de kinderen na het avondeten het zandkasteel nog fijn afbouwen terwijl je op het terras met een glas wijn stilletjes van het zanderige tafereel geniet. 

Het is letterlijk op hoogte genieten in een luxe appartement aan de kust. Met een fenomenaal uitzicht over de kust als je ’s ochtends de gordijnen opendoet om vervolgens te genieten van een uitgebreid ontbijtje op bed. Vanaf deze vakantieplek rij je zo richting de stad om te winkelen, een museum bezoeken óf datgene te doen waarom je een vakantiehuis aan zee wil boeken: genieten van de Nederlandse kust! 

Een luxe villa op een vakantiepark met alles erop en eraan: een fijn terras, een tuin met privacy en bovenal de zee is hooguit op 15 minuten loopafstand. Je zongebruinde huid na een stranddag een oppepper geven? Voor een schoonheidsbehandeling of een massage komt de specialist op afspraak naar je vakantievilla. Welke keus je ook maakt....aan ontspanning en een prachtig uitzicht zal het je niet ontbreken in elk geval!

Vakantiehuis aan zee met hond

Met je hond op vakantie in een vakantiehuis aan de kust is niet alleen voor jezelf de ideale plek om vakantie te vieren maar ook zeker voor je trouwe viervoeter. Naast dat het je de moeite scheelt om een oppas te zoeken tijdens de vakantie is het heel fijn om samen te genieten. De lange zandstranden zijn een immense speeltuin waarbij je hond heerlijk kan spelen met een frisbee en eindeloos de ruimte heeft om te rennen. Even afkoelen in het frisse zeewater en ondertussen kat en muis spelen met de branding. Nederland heeft veel stranden waar honden welkom zijn. In het duingebied kun je, mits de hond aangelijnd is, eindeloos wandelen en van de omgeving genieten.