Pijl en boog schieten, schiet jij alle pijlen raak?

Boogschieten, een sport dat gaat om concentratie en samenspel tussen lichaam, boog en techniek. Een leuke activiteit om te doen als je op zoek bent naar een dagje uit voor jong en oud.

Pijl en boogschieten gaat niet om kracht, maar om het zo goed mogelijk omgaan met de druk die je voelt van de rest van het team. Je wilt natuurlijk wel winnen! Maar of je nu wint of niet, iedereen wordt in de loop van de dag beter. Dat maakt het ook voor de hele groep zo leuk om te doen. Boogschieten kun je als activiteit alleen doen, of combineren met andere leuke uitjes.

Uitjes pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Boogschieten

Schieten met pijl en boog is een spannende belevenis

Pijl en boog schieten is een populaire sport in Nederland. Het boogschieten heeft een grote bekendheid gekregen mede door de Olympische spelen. Lijkt het jou leuk om ervaring op te doen met boogschieten? Boogschieten in Nederland kan geboekt worden als een opzichzelfstaande activiteit of als teambuildingsuitje tijdens bijvoorbeeld een survival of een gps-tocht. Laat je in een mum van tijd de fijne kneepjes van boogschieten leren door een echte boogschutter bij een erkend outdoorbedrijf en richt jouw pijlen op een succesvol teamuitje, bedrijfsuitje of familiedag.

Waar richt jij je pijlen op?

De boog en de techniek werken samen met je geest en lichaam om de pijl in het doel te krijgen. Dit vergt concentratie en behendigheid. Maar als je in de roos hebt geschoten en je doel hebt bereikt, dan geeft het je een enorme kick. Je krijgt eerst altijd instructies over het veilig gebruiken van de boogschietmaterialen. Vervolgens leer je de basis van het handboogschieten om goed je pijlen te richten en daarna volgen de boogschietwedstrijden.
Stel met elkaar de doelen vast en daag elkaar met pijl en boog uit. Je kunt boogschieten uiteraard combineren met een andere indoor- of outdooractiviteit.

Ben jij een echte boogschutter?

Overal in Nederland vind je outdoorbedrijven waar je (hand)boogschieten – ook als onderdeel van een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familie-uitje of kinderfeestje – kunt boeken. Want handboogschieten is geschikt voor alle leeftijden en leuk voor mannen én vrouwen. Leer je eigen pijl en boog spannen en ontdek de kunst van handboogschieten.