Struinen over ruige, mooie en brede stranden

Op Ameland kun je struinen over 27 kilometer strand. Of sportief de 100 kilometer aan fietspaden aangaan. De bekendste stranden - allemaal voorzien van een Blauwe Vlag - vind je bij Buren, Nes en Hollum. Het strand bij Ballum is het ruigst en hier vindt de vogelaar de meeste vogels. De autoluwe dorpskernen van Hollum en Nes bieden gezelligheid, winkels en horeca en in het walvis en juttersmuseum kun je in het verleden spitten.

Vanuit jouw vakantiewoning in de duinen of op een vakantiepark kun je sportieve uitjes ondernemen zoals fietsen, wandelen, kitesurfen, golfsurfen of een rondvlucht maken. Maar je kunt ook van de rust genieten door bijvoorbeeld yoga op het strand te doen, je bewust te worden van de wind die door je haren waait, de zon die op je huid brandt en het zand tussen je tenen voelen. Puur natuur en Ameland heeft dat te bieden.

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen op Ameland

Skydiven boven de wadden

Spanning, avontuur en veel adrenaline. Ameland is naast een plek om heerlijk tot rust te komen ook de plek om te skydiven. Op drie kilometer hoogte spring je uit een vliegtuig en zweef je boven het mooie Waddeneiland. Misschien dat je zelfs je eigen vakantiehuis nog weet te vinden vanuit de lucht. Voor iedereen is een parachutesprong mogelijk. Heb je geen opleiding of cursus, dan spring je gewoon samen met een instructeur. Een zogenaamde tandemsprong. Super gaaf en een hele bijzondere ervaring. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je op Ameland ook een cursus volgen om zelfstandig een parachutesprong te maken. 

Beach Rugby festival

Waarschijnlijk ken je de sport rugby wel en ben je ook wel eens op het strand geweest. Combineer die twee samen en je krijgt beach rugby. Een sport waarvan het grootste Europese event jaarlijks plaatsvindt op Ameland. Tijdens dit event vinden er meerdere wedstrijden plaats, zijn er gave strandfeesten, zowel in een tent als buiten, en kun je genieten van live muziek. Naast dit evenement zijn er op het strand van Ameland veel vaker leuke evenementen. Gegarandeerd dat je er een leuke tijd hebt. 

Cultuur snuiven 

Hou je van musea? Dan zit je helemaal goed op dit eiland. Je vindt hier het cultuurhistorisch museum Sorgdrager, Maritiem centrum Abraham Fock en natuurlijk de vuurtoren. Maar wat je ook zeker niet mag overslaan is het Nobels Nostalgisch museum. Een gezellige plek met ouderwetse winkeltjes, antieke auto’s, speelgoed, kleding en interieurs. Leuk voor zowel jong als oud.