Een dagje uit voor jong en oud

Ben jij al wel eens naar een open waterpark geweest? In Drenthe vind je de allergrootste van Nederland. Hoge glijbanen waarmee je zo het water in zoeft. Een heel leuk dagje uit.

Daarnaast kun je in Drenthe ook een dagje weg naar het attractiepark, de dierentuin of je haalt een frisse neus in één van de vele natuurgebieden in deze provincie. Of je nu een dagje weggaat met vrienden, familie of collega’s, in Drenthe is elke dag wel iets te beleven.

Dagje uit in Drenthe

Dagje uit Drenthe

Drenthe is de oudste provincie van Nederland. Je vindt er veengebieden, heide en oerbossen. De nationale parken bieden veel mogelijkheden voor een dagje uit wandelen, dagje uit fietsen of de vele attracties die het bezoeken waard zijn. Ga je naar een camping in Drenthe, of een vakantiepark in Drenthe? Dan kun je vanaf jouw vakantieadres tal van dagjes uit plannen voor een onvergetelijke vakantie. Bezoek de historische hunebedden, het monumentendorp Orvelte en het gevangenismuseum in Veenhuizen. Kijk boven de bomen uit via het boomkroonpad in Drouwen. Met de kinderen naar Plopsa Indoor in Coevorden en/of Kabouterland in Exloo. En een bezoek aan de meest populair dierentuin Wildlands in Emmen mag niet ontbreken bij een dagje uit Drenthe.

Het grootste open waterpark van Nederland

Aan de oever van de recreatieplas Gasselterveld kun je schansspringen bij het grootste open waterpark van Nederland, DX Adventruepark. Een ideaal sportief dagje uit voor een bedrijfsuitje, spetterend verjaardagfeestje, vrijgezellenfeest of familiedag. Waterschansen, suppen, kanoën, van de trampoline jumpen het water in, of spelen in de speeltuin. Het kan allemaal.

Dagje outdoor activiteiten

Vakantiepark Hunzedal in Borger bied jou diverse activiteiten voor een personeelsuitstapje of familiefeest. Hunze Outdoor organiseert bosgolf, boogschieten, touwparcours en een klimwand. Je kunt er ook terecht voor compleet verzorgde arrangementen met koffie en gebak, barbecue, buffetten, high tea en meer. Dit geldt ook voor Recreatiepark Westenbergen in Echten. Zij bieden lasergame, archery tag, solex rijden, levend ganzenbord en Drentse Lowland games. Ideaal voor een groepsuitje, gezinsactiviteit of een sportief dagje uit met vrienden.

Dagje Drentse attractieparken

Naast rustige fiets- en wandelactiviteiten in Drenthe is het wellicht leuk om af te wisselen met een spectaculair dagje uit naar attractiepark Slagharen. Of ga met het gezin naar het voordeligste pretpark van Europa: Drouwenerzand Attractiepark. Hier kun je met je entreeticket gebruik maken van alle speeltoestellen, attracties, inclusief eten en drinken (all-in)! Ideaal voor een dagje uit met de kinderen, een verjaardagsfeestje of een groepsuitje. De grote variatie in attracties en speeltoestellen bezorgen kinderen (vanaf 3 jaar) en volwassenen een fantastische dag uit. Is een dag speelplezier niet genoeg? Het attractiepark biedt ook tal van overnachtingsmogelijkheden.