Een watersport walhalla

Hou je van varen, zeilen, suppen of gewoon pootje baden? Dan is Friesland de perfecte bestemming voor jouw volgende vakantie. Een vakantiepark in Friesland is gegarandeerd vlakbij het water. Sommige van deze bungalowparken bieden zelfs de mogelijkheid om een bootje bij de accommodatie te hebben liggen.

Van luxe watervilla’s tot knusse chalets, een vakantiepark biedt je alle comfort voor een heerlijke vakantie of weekendje weg. Fietsen huren behoort vaak tot de mogelijkheden van een vakantiepark, waardoor je op een leuke en relaxte manier de pittoreske stadjes en dorpjes kunt verkennen.

Vakantieparken pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Friesland

Op vakantie in Fryslân

De Friezen hebben een eigen taal en cultuur, veel water en een uniek landschap. Fierljeppen, skûtsjesilen, de Sneekweek, De Elfstedentocht, de Friese kruidkoek en de Beerenburg zijn allemaal voorbeelden van typisch Fries. 
Rij met jouw caravan of camper naar Lemmer of Earnewoude of huur een bungalow, chalet of safaritent in Appelscha of Koudum. Zet je tent op aan het Sneekermeer in bijvoorbeeld Offingawier en geniet van de Friese meren en de Friese cultuur.

Grootste netwerk van watersportmeren en vaarroutes

Friesland heeft het grootste netwerk van watersportmeren in Europa. Je vindt dan ook veel (watersport)accommodaties aan/bij het water. Ideaal voor zeilers, suppers, surfers, motorbootbezitters, vissers en zwemmers (en ’s winters schaatsers). Zoek een vakantiepark bij de Grote Brekken, het Sneekermeer, het Tjeukermeer, het Heegermeer, De Fluessen of het Slotenmeer en ervaar het gemak van alle parkfaciliteiten.

Er is nog veel meer te beleven

Ben je geïnteresseerd in het zonne- en sterrenstelsel? Dan moet je naar het Eise Eisinga Planetarium in Franeker; het oudste werkende planetarium ter wereld. Ga op avontuur met Sietske en Hielke in het Kameleondorp Teherne. Bezoek de historische binnenstad of het Fries Museum in Leeuwarden. Koop aardewerk bij Koninklijke Tichelaar in Makkum. Ga met de kinderen naar het verkeers- en attractiepark Duinen Zathe in Apelscha. Of bezoek een van de vele (kinder)beleefboerderijen.

De Alde Feanen in Earnewâld

Het natuurgebied van 4000 hectare moerasbos en veenplassen ligt tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Met fluisterboot, kano, sup, fiets of te voet verken je de Alde Feanen het beste. Onderweg kom je diverse vogelobservatiehutten tegen en bijzondere vogelsoorten. 

De kinderen kunnen survivallen en als piraat spelen op een echt piratenschip. Er zijn rugzakroutes uitgezet met onderweg diverse educatieve en speelse opdrachten.
Terug op jouw vakantieverblijf in de nabije omgeving kun je nagenieten van dit speciale Friese natuurgebied.