Voor elke gelegenheid een passend uitje

Utrecht is de perfecte provincie voor een dagje uit. Op het gebied van cultuur, natuur en sportiviteit is er voor iedereen iets te beleven.

Ontdek de wereld van de treinen, het spoor en alles wat daarbij komt kijken in het Spoorwegmuseum. Of ga met je beste vrienden eens de uitdaging aan en doe een echte survivaltocht.

Ben je een dagje weg met vrienden, familie of kinderen, in Utrecht zul je je ongetwijfeld vermaken. Van een sportieve activiteit, een creatieve workshop, een pretpark of een museum bezoeken: voor jong en oud is er altijd wat leuks te doen! Laat je inspireren met de meest uitlopende activiteiten in de omgeving van Utrecht.

Dagje uit in Utrecht

Het perfecte uitje in Utrecht

Ben je meer een natuurliefhebber? Dan kun je de Utrechtse Heuvelrug verkennen op een Segway, ebike of huur een mountainbike om de ongerepte natuur te ontdekken. Het perfecte milieuvriendelijke uitje in Utrecht. Een steptocht of fiets huren behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om ondertussen bij te kletsen en te genieten van de omgeving in je eigen tempo. Ook de watersport liefhebber kan het hart ophalen tijdens een dagje uit in Utrecht want ook een kanotocht is hier mogelijk. Vanaf het water geniet je van de heuvelachtige natuur. 

Klimmen, klauteren en workshops

Voor gezinnen die met de kleine ontdekkers op pad gaan is deze provincie zeker geschikt. In een overdekt speelpark waar ze kunnen klimmen en klauteren ben je verzekerd van urenlang speelplezier, óók op een regenachtige dag! Verder kun je tijdens je dagje uit in Utrecht een bezoek brengen aan Jump XL. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht! Voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar is er namelijk mini jump. Het inflatable airpark met 500 m2 is voor alle leeftijden geschikt. En op de vrijdag- en zaterdagavonden kun je tijdens het springen meezingen met tophits tijdens een Disco Jump sessie.  
 
Heb je al eens aan een workshop gedacht voor je dagje uit? In de omgeving van Utrecht kun je terecht voor een workshop cocktails shaken of een workshop graffiti volgen. Een mooi moment waarop je je kunstzinnige kwaliteiten kunt ontdekken.

Bedrijfsuitjes

Ben je met collega’s uit in Utrecht? Er zijn mogelijkheden om te leren boogschieten, spelprogramma’s zoals een pub quiz of ga de strijd met elkaar aan tijdens een GPS tocht of paintball. 
 
Voor elke gelegenheid is er een uitje dat er bij past. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest, kinderfeestje, bedrijfsuitje of familieweekend? In deze provincie heb je zeker een geslaagde dag.