Voel je zo vrij als een vogel

Tokkelen, hangend aan een touw in een harnas ‘glijd’ je in razend tempo naar beneden. Je kent het misschien ook wel als ziplinen.

Tokkelen kan vanaf verschillende hoogtes en verschillende lengtes gedaan worden. Het enige wat jij hoeft te doen is hangen aan de zipline en genieten van de wereld die langs je heen zoeft. Een spannend avontuur wat al vanaf jonge leeftijd mogelijk is. Voor kinderfeestjes en schoolreisjes is deze activiteit daarom goed geschikt.

Tokkelen in Nederland

Tokkelen Nederland

Na een korte instructie van de instructeur maak je jezelf klaar voor een heus tokkel avontuur. Je hebt tokkelbanen of ziplinen van verschillende hoogtes en lengten. Het is een avontuur voor jong en oud. Je zit vast aan de zipline door middel van een katrol en een veiligheidsharnas, zodat je veilig naar beneden kan glijden. In iedere provincie vind je outdoorbedrijven die dit avontuur van tokkelen of ziplinen aanbieden. Ook kun je in de meeste klimparken en klimbossen vanuit de boomtoppen tokkelen of ziplinen. En er zijn outdoorbedrijven die een tokkelbaan op een eigen locatie bouwen, bijvoorbeeld een kantoor, kerk of ander hoog gebouw (moet uiteraard wel geschikt zijn en aan eisen voldoen).

Ziplinen is gaaf!

Een bekende tokkelbaan in Nederland is zipline Scheveningen; je zoeft over de pier en je ziet de zee, het strand en het reuzenrad. In Brabant tokkel je met zipline Biesbosch echt over het water en geniet je van de prachtige natuur. In Rotterdam kun je zelfs een grote afstand afleggen met een indoor zipline. Super handig als het weer iets minder is. Je kunt op veel locaties jouw tokkelavontuur combineren met een klimparcours, in een klimpark of klimbos.

Een avontuurlijk uitje voor jong en oud

Voel de wind om je heen, zoef met grote snelheid en geniet van het landschap of het water! Daag je vrienden, familie of collega’s uit voor een spannend uitje. Boek een tokkel avontuur of zipline baan bij een bedrijf die de VeBON Veiligheidsnorm hanteert. Bij deze bedrijven staat de veiligheid altijd voorop.