Glooiende heuvels en mooie beekvalleien

Alsof je in het buitenland bent... Glooiende heuvels en mooie beekvalleien, een markant stukje Nederland. Ga met familie, vrienden, met het gezin of samen er even tussenuit. Met een week, midweek of weekend kom je in een vakantiehuis in Limburg helemaal tot rust.

Limburg staat bekend om de vele kastelen, cultuur, culinaire hoogstandjes, streekproducten en prachtige natuur. Een dagje winkelen in Maastricht of in de (design)outlets Roermond of Venlo. Dagje attractiepark of stap sportief op je mountainbike voor een wilde rit of fietsroute door de Mergellandfietsroute. Of beleef een geweldig avontuur in de grotten van Valkenburg. Maar ook relaxen in de thermale baden behoort tot de vele mogelijkheden en vergeet de watersportmogelijkheden aan de maas niet! En dan kom je, na een dag op pad geweest te zijn, heerlijk bij in jouw vakantiewoning met een lekkere Limburgse vlaai en een Limburgs biertje. Hoe fijn kan vakantie in een villa, vakantiehuis of appartement zijn?

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen in Limburg

Van Noord-Limburg naar Zuid-Limburg

Limburg is een prachtige provincie met een diversiteit aan landschap, waar je in Noord-Limburg de maasduinen vindt, heb je in Midden-Limburg het grootste aaneengesloten watergebied van Nederland. In Zuid-Limburg vind je de unieke heuvels en plateaus. Een plek niet te vergelijken met de rest van Nederland. Ga je er graag op uit en ben je graag buiten? Dan is Limburg zeker een geschikte vakantiebestemming voor jou.

Fietsen over de heuvels 

Nergens anders in Nederland kun je zoveel hoogtemeters maken tijdens je fietstocht als in Zuid-Limburg. Na een stuk flink trappen heb je dan wel een prachtig uitzicht. Het glooiende landschap is adembenemend en zeker de moeite waard. Maar wie denkt dat fietsen in Limburg alleen is weggelegd voor de geoefende fietser heeft het mis. Je kunt natuurlijk prima met de e-bike de omgeving verkennen. Daarnaast zijn in Noord- en Midden-Limburg prachtige fietstochten langs het water, door de bossen en pittoreske dorpjes, maar dan met minder of geen heuvels. 

Ben je een echte fietsfanaat? Dan kun je er ook voor kiezen om meerdere dagen met de fiets door Limburg te trekken. Je boekt dan bijvoorbeeld een vakantiehuis op de ene plek, waarna je na een dag fietsen besluit om in een bungalow te blijven slapen op een vakantiepark. Zo kun je je elke dag verwonderen over de nieuwe omgeving. 

Een stedentrip Maastricht, Roermond of Valkenburg

Wie aan Limburg denkt, denkt ook zeker aan de mooie steden die je er kunt vinden. Voor een citytrip hoef je echt het land niet uit. In Limburg is genoeg te beleven. Met een mooi vakantiehuis aan het water, in de bossen en vlakbij de stad heb je in een paar dagen echt dat vakantiegevoel. Vanuit je vakantiewoning ben je zo in één van de steden zoals Maastricht, Roermond of Valkenburg. Je kunt er bourgondisch genieten op een gezellig terras, shoppen tot je niet meer kunt en cultuur snuiven bij de vele musea en tentoonstellingen. Ben je op zoek naar de beste vlaai? Dan moet je volgens de Weertenaren in Weert zijn. Eet smakelijk!