Ontdek hoe divers Friesland is

Friesland heeft een prachtige elementen die samen deze provincie speciaal maken. Om te beginnen de Waddeneilanden. Deze eilanden staan ieder voor zich voor onthaasten en uitwaaien. Een vakantie in een vakantiehuis op de Wadden geeft het ultieme eilandgevoel.

Maar Friesland biedt meer: watersport in alle vormen, de afsluitdijk en andere waterwerken. Veel vakantiehuizen liggen dan ook direct aan het water. Friesland en water worden in een adem genoemd en na een vakantie in Friesland begrijp je waarom. Je vindt er ook uitgestrekte zandvlaktes, mysterieuze bossen en paars bloeiende heidevelden. De stad Leeuwarden is knus en overzichtelijk met een historisch verleden en romantische grachten. Maar ook de overige steden van de elfstedenroute zijn een bezoek of verblijf meer dan waard.

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen in Friesland

Pittoreske dorpjes en steden

Eeuwenoud en oer-Hollandse dorpjes en steden zijn er in Friesland genoeg. Met een vakantiehuis in Makkum, Franeker, Sneek of Stavoren bevind je je direct in het pittoreske Friesland. Maar vanuit deze plekken ontdek je ook gemakkelijk andere mooie dorpjes. Het pittoreske stadje Sloten bijvoorbeeld, het kleinste stadje van de Elfstedentocht. Of Terherne, ook wel bekend als het kameleondorp, waar je heerlijk kunt uitwaaien, een bootje kunt huren of op het terras van de zon geniet. 

Ga op pad en verdwaal in de Friese natuur 

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water. Dat is altijd al zo geweest. Maar naast het water vind je er ook prachtige natuurparken. Eén van de parken is Vijversburg. Een park bestaande uit vier verschillende delen, waarvan het oudste deel al is ontstaan in de 19e eeuw. Voor jong en oud is dit park de ideale plek om een dagje te dwalen. Over dwalen gesproken, het Doolhofpark Bakkeveen is ook gegarandeerd plezier voor de kinderen. Je vindt er doolhoven, kabelbanen en gave speeltoestellen.

Altijd watersport in de buurt

Hou je van varen, suppen, windsurfen of van een frisse duik? De vakantiehuizen in Friesland zijn vaak aan het water of dichtbij het water. Een bootje huren, of met je eigen boot aanmeren, is dan ook geen probleem. Huur een sloep om met het gezin rustig door het Friese landschap te varen, neem zeillessen of ga suppen met je vriendengroep. Ook als je niet zo graag op het water bent, geeft het vele water wat Friesland te bieden heeft wel direct dat vakantiegevoel.