Wat te doen in Overijssel?

Op zoek naar een activiteit voor een leuk dagje weg? In Overijssel is er voor iedereen wat te doen. Geniet van de natuur in de bossen of ga naar een prachtige tuin vol bloemen en planten.

Huur een fluisterboot en ga als toerist in eigen land punteren in Giethoorn. Leuk om te doen met je familie, maar ook zeker met een bedrijfsuitje. Zin in een wat actiever dagje weg? Ook dan zit je goed in Overijssel. Je kunt er gaan paintballen, kanoën, abseilen, tokkelen, wandklimmen en nog veel meer. Voor elke dag is er wel iets te doen in Overijssel. Waar ga jij voor?

Dagje uit in Overijssel

Dagjes uit in Overijssel

Overijssel heeft de mooiste museums, zoals bijvoorbeeld de Fundatie, mooie natuur en stoere attractieparken. Heb je altijd al willen weten hoe bier tot stand komt, hoe de smaak ontstaat en de weetjes over de beugelfles. Een leuk dagje uit - voor als je bijvoorbeeld op een camping of vakantiepark in Overijssel staat of je vakantie viert in een vakantiehuis, dan kun je dagelijks de Grolsch Brouwerij Tour in Enschede bezoeken.

Ontdek meer dan 30 attracties en shows in Avonturenpark Hellendoorn. Maak kennis met Bultje het konijn en ontdek het Giga Konijnenhol bij de Beerze Bulten. Waan je tussen de metershoge dinosaurussen in Dinoland Zwolle. Loop het blote voetenpad in Twello en geniet van het subtropische zwembad bij de Zandstuwe in Rheeze. Hou je meer van bloemen en tuinen of wil je inspiratie opdoen voor jouw eigen tuin? Dan mag een bezoek aan de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart niet ontbreken.

Dagje uit in de natuur en op het water

Nationaal Park De Weerribben en De Sallandse Heuvelrug zijn de bekendste natuurparken van Overijssel. Je kunt er heerlijke dagtochten maken zoals een dagje wandelen, fietsen of varen. Bij Smit’s Paviljoen in Giethoorn kun je een fluisterboot, punter, een waterfiets of een kayak huren, een kop koffie drinken en gezellig eten aan het water. Rederij Eureka, maakt van jouw verjaardag, huwelijksfeest, bedrijfsfeest of themafeest op de partyboot, een onvergetelijke dag op het water. Als onderdeel van een dagje uit kan ook een rivierencruise zijn met Party Cruise Celjo. Gastvrije bemanning, een perfect uitzicht, een goed verzorgd hapje en drankje aan boord, zorgen voor een geweldig dag uit op het water. Kies jij voor een dag lekker uitwaaien op het water?

Dagje indoor en/of outdoor in Overijssel

Wil je een actief dagje uit met vrienden, familie, collega’s of met de sportvereniging? Jump XL Hengelo is een ideale invulling voor dit sportieve en actieve indoor uitje. Je vindt er heel veel trampolines en trampoline gerelateerde attracties. Daag elkaar uit of jump gewoon lekker relaxt. In Twente bij De Lutte, Losser en Denekamp kun je op ’t land, op ’t water en in de lucht met jouw gezelschap sportief deelnemen aan een dagje mountainbiken, Kickbiken, abseilen, tockelen en kanoën op de Dinkel. Boek jouw bedrijfsuitje of groepsarrangement Twente bij het VeBON veilig gecertificeerde outdoorbedrijf Adventure King.

Of wil je liever met jouw verjaardagsgasten de humoristische spelshow “de jongens tegen de meisjes” spelen bij De Strandhoeve in Baarlo. Je kunt hier ook “Ik Hou van Holland” spelen, puzzeltochten met GPS op de step maken, powerkiten, laser kleiduiven schieten of je muziekkennis testen met Swingo. Toch liever een creatieve workshop? Bij Recreatiebedrijf De Maathoeve in Heeten kun je boerenpizza’s maken, Italiaans koken, boerentapas maken, wijn proeven, schilderen, wilgentenen vlechten en ontspannen met yoga. Er is altijd wat te doen in deze provincie!