Het hele jaar door vakantie

Een vakantiepark, een plek waar je het hele jaar door vakantie kunt vieren. In jouw eigen bungalow, stacaravan, trekkershut of andere unieke accommodatie kun je prima een weekend, week of zelfs meerdere weken genieten van een heerlijke vakantie in eigen land. In heel Nederland zijn bungalowparken en recreatieparken te vinden. Boek een chalet of bungalow aan het water, in het bos of vlakbij de stad.

Ook voor gezinnen met kinderen is een vakantiepark dé plek voor een heerlijke vakantie. Door de indeling en sfeer in de bungalowparken maken de jongste gasten binnen een mum van tijd nieuwe vrienden waarmee ze uren kunnen spelen in de speeltuin, het zwembad of de natuur. Zo kan iedereen ultiem genieten van een welverdiende vakantie.

Vakantieparken pagina 1 van 17

Toon op kaart Toon op kaart
Alle vakantieparken in Nederland

Geniet van alle faciliteiten op jouw recreatiepark

Wat is het fijn om alle faciliteiten binnen handbereik te hebben. ’s Ochtends even lopend naar de parkwinkel om een warm broodje te scoren. De kinderen worden gezellig door de animatie vermaakt en knutselen of klauteren in het speelbos of in de speeltuin. Samen baantjes trekken in het verwarmde zwembad of een balletje trappen op het sportveld. Een biertje aan de bar drinken en ’s avonds naar de snackbar of een hapje eten in het restaurant van het vakantiepark. Na het eten nog even via de gratis wifi de vakantiepark-app bekijken voor de activiteiten van morgen. Of een paar uurtjes lekker ontspannen in de wellness voor het slapen gaan.

Vakantieparken in Nederland zijn overal te vinden. Elke provincie kent zijn eigen vakantieparken en biedt zijn eigen unieke accommodatie. Of je nu dus een stacaravan zoekt of een chalet, je kan in het hele land terecht. Wil je met het gezin op pad of met een grotere groep? Dat is allemaal mogelijk. Zo kan je met een groep vrienden gemakkelijk terecht op een vakantiepark voor een ‘vriendenweekend’. 

Vakantieparken met allerlei accommodaties

Als je aan een vakantiepark denkt, kom je meestal uit bij stacaravans of bungalows. Vaak klopt dat ook wel, maar er zijn veel meer verschillende accommodaties waar je uit kan kiezen. Lodgetenten zijn een opkomend fenomeen. Lodgetenten zijn tenten die van alle luxe voorzien zijn in vergelijking met een bungalow, maar zijn nog wel bedekt met tentdoek. Vakantieparken bieden ook camperplekken aan. Zo kan je op een doorreis door het land stoppen op allerlei verschillende vakantieparken en daar genieten van je vakantie met je camper. 

Kies een vakantiepark in Nederland

In elke regio is er wel een vakantiepark waar jij een droomvakantie kan beleven. De Waddeneilanden bieden bijvoorbeeld prachtige vakantieparken, waarbij je heerlijk kan genieten van het eiland naar keuze. De vakantieparken in Zuid-Limburg bieden ook op hun eigen manier alle mogelijkheden om een droomvakantie te beleven. Denk je bijvoorbeeld aan een actieve vakantie? Kies dan een vakantiepark die een breed scala aan activiteiten aanbied. Wil je juist meer genieten van cultuur en bezienswaardigheden? Kies dan een vakantiepark die in de buurt ligt van een stad of gebied waar je geïnteresseerd in bent.

Faciliteiten op vakantieparken

De faciliteiten op vakantieparken worden steeds uitgebreider. Op een vakantiepark is privé sanitair een vast gegeven. Daarentegen zijn sommige parken niet altijd huisdiervriendelijk. Check dus altijd voor je gaat boeken of je huisdier überhaupt mee mag. Sommige vakantieparken zijn ook beter geschikt voor kinderen dan andere. Dit kan bijvoorbeeld komen door een speelparadijs of een zwembad voor peuters.