Vanaf de camping Drenthe ontdekken

Als je aan Drenthe denkt, dan denk je aan hunebedden, fietsen en wandelen op de hei, nationale natuurparken, schaapskooien en vakantie provincie.

De Drentse campings zijn een prima uitvalsbasis om de provincie te ontdekken. Of het nu gaat om een gezinscamping, slapen in de natuur, back to basic of juist lekker luxe. Je vindt alle vormen van kamperen in Drenthe. Geniet van de rust en stilte in de natuur, fiets door de pittoreske brinkdorpjes of ga een dagje naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Laat de kinderen uitrazen in het trampolinepark of neem de boefjes mee naar het gevangenismuseum. Hoe spannend is dat? 

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Drenthe

Overnachten in een plaggenhut met privé sanitair

Overnachten in een Drentse plaggenhut, een natuurlodge, slapen in een kunstwerk of tussen de toppen van de bomen. Of wil je ervaren hoe het is om in een legertruck te overnachten? 

Overnachten met schapen of met alpaca’s. Het kan allemaal in Drenthe – van eenvoudig tot bijzonder kamperen in bijvoorbeeld Dwingeloo of Hoogersmilde en van rustig met ruime kampeerplekken in bijvoorbeeld Westerborg, Norg of Gasselte tot groot met binnenspeeltuinen, wellness en alles er op en er aan in bijvoorbeeld Wijster, Amen, Vledder of Gieten. 

Daarnaast kun je lekker zwemmen in de verwarmde zwembaden op de camping of de natuurlijke zwemvijvers. De kids laten ravotten in de speeltuinen of je laten vermaken door de animatieteams. Ben je gesteld op eigen sanitair? Veel campings bieden privé-sanitair.

Veel (sportieve) activiteiten

En vanaf de camping kun je in Drenthe alle kanten uit en genieten van de vele natuurgebieden die Drenthe biedt. Bezoek eens het Hunzedal, het Nationaal Park Het Dwingelerveld of maak een nachtwandelroute spannend! Een eindeloos fietsnetwerk met heel veel verschillende fietsroutes (ook onverhard en ATB) en wil je het mooiste uitzicht beklim dan één van de uitzichttorens. 

Maar ook te voet biedt Drenthe een enorm wandelnetwerk aan wandelpaden door de diversiteit van het landschap met natuurlijk de unieke hunebedden waarvan de oudste in het Drentse dorp Borger is gelegen. En kom tijdens je wandeling de schaapsherder tegen en kijk hoe hij/zij met zijn hond de heideschapen de goede kant uit drijft en daarmee de heide in stand houdt.

Maar ook voor het vertier met de kinderen in Plopsaland, Slagharen, Wildlands en Zippo Zebra vind je in deze provincie.