Kamperen in de buurt van kastelen, buitenplaatsen, forten en de Hollandse waterlinie

In Utrecht vind je 300 kastelen en buitenplaatsen, forten van de Hollandse Waterlinie, overblijfselen van de Romeinse limes, een sloepennetwerk en heel veel fiets- en wandelroutes.

Maak eens een rondvaart door de grachten van Utrecht of Amersfoort en pak dan ook een museum mee. Ga lekker shoppen in een van de popularie steden of bezoek de gezellige en sfeervolle zomermarkten in de dorpen. Vanaf jouw camping kun je dagelijks iets ondernemen om de provincie beter te leren kennen.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Utrecht

Als kampeerder kun je er alle kanten uit en kun je je iedere dag met veel activiteiten vermaken. Je vindt in de provincie diverse campings voor jong en oud, voor families, met of zonder zwembad, voor de rustzoeker maar ook voor de plezierzoekers. Kamperen in een liniehut, een bunker of (luxe) pipowagen of glamorous kamperen. Het kan allemaal. De afwisselende gebieden zoals de Kromme Rijnstreek, de Utrechtse Heuvelrug, het Groene Hart en de Vechtstreek bieden jou, als kampeerder, diverse landschappen met veel fiets- en wandelpaden, polders, maar ook vaarroutes.

Fietsen, wandelen of kanoën in deKromme Rijnstreek

Het buiten van Utrecht is de Kromme Rijnstreek. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Uitgestrekte natuur, landgoederen, fruitboomgaarden (kersenmuseum in Cothen), de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek. Amelisweerd onder de rook van Utrecht stad, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven.  Wandelaars van onder andere klompenpaden en fietsers kunnen helemaal los gaan. Maar ook de liefhebber van cultuurhistorie kunnen hun hart ophalen; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes doorkruisen de Kromme Rijn en Lekstreek. Je vindt dan ook een prima camping vinden in de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk. 

Sportief of relaxed de Utrechtse Heuvelrug verkennen

Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Ook de sportieve fietsers kunnen zich uitleven op de uitdagende MTB-routes die de Utrechtse Heuvelrug kent. Baan je als ridder of Jonkvrouw in Slot Zeist, Paleis Soestdijk, Kasteel Groeneveld, Huize Doorn of kasteel Amerongen. De piramide van Austerlitz neemt je mee in de tijd van Napoleon en in het Nationaal Militair Museum/ vliegbasis in Soesterberg krijg je alles te horen over de krijgsmacht en militaire voertuigen. Vervolgens kun je bij het Henschotenmeer in Woudenberg lekker luieren aan het water, in Amersfoort lekker shoppen en in Spakenburg een visje eten. Kortom je kunt maar beter een paar dagen bijboeken op jouw camping om alles te zien en ondernemen.

Kaas experience in het Groene Hart

Een groene oase omringend door de Randsteden. Het Groene Hart biedt uitgestrekte weiden, veengebieden, schitterende plassen, meren en rivieren, historische dorpen en steden, forten en boerderijen en heeft een tal van prachtige campings. Vanaf de camping kun je veel interessante plaatsjes aandoen. Struin door de historische vestingstad Woerden en maak een kaas experience, breng een bezoek aan de enige echte trouwstad Montfoort of beleef de Heksenwaag in Oudewater. Doe een kookworkshop bij de Miele in Vianen en neem jouw culinaire kennis mee naar huis. En in IJsselstein vind je de Gerbrandytoren die in de winter wordt omgetoverd tot grootste kerstboom ter wereld.

Idyllische buitenplaatsen in de Vechtstreek

De meest idyllische rivier van Nederland is de Vecht bij Utrecht. De Vecht is beroemd om de vele 17e en 18eeeuwse buitenplaatsen – zoals Slot Zuylen - langs haar oevers. Huur een sloep en verken deze prachtige rivier waarbij. De vechtstreek, met o.a. Loenen, Breukelen, Maarssen, is ideaal voor een fiets- of vaartocht, een dagje shoppen, een kasteel-, museum- of molenbezoek, een wandeling door een van de pittoreske dorpen of een dagje strand aan de plassen.