Sfeervol kamperen in de duinen

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Kamperen op het prachtige Waddeneiland Vlieland is sfeervol kamperen in de duinen aan zee en wakker worden met het geluid van de branding.

Je gaat op vakantie naar dit markante Waddeneiland om te wandelen en te fietsen in de ongerepte natuur. Vlieland is ook een paradijs voor vogelspotters en het heeft de meest schone stranden. Plan een huifkartocht voor het gezin of ga wadlopen of geniet gewoon lekker van niks doen bij jouw tent.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op Vlieland

40 tot 50 km ver kijken vanaf de Vuurduin

Als de vlag op de vuurtoren De Vuurduin wappert, dan ben je welkom en kun je de toren beklimmen. Bij helder weer kun je zeker 40 tot 50 kilometer ver kijken en zie je zelfs de andere Waddeneilanden.

Sahara van het Hoge Noorden

De Vliehorst is een schitterend natuurgebied aan de westkant -West Vlieland-  van het eiland. Het is een unieke zandvlakte van circa 21 km2 en wordt de sahara van het Hoge Noorden genoemd. Je kunt er prachtig wandelen, maar de leukste manier is via de Vliehorst Expres. Deze truck brengt je naar het meest westelijke punt van het eiland en onderweg zie je bijna altijd zeehonden. Super leuk voor de kinderen en ’s avond vind je nog zand op jouw luchtbed.

Meer dan 200 soorten vogels

De Kroon’s Polders is de beste plaats om vogels te bekijken. Laarzen aan en verrekijker mee en gaan. Een ander goed vogelspotgebied is Dodemansbol bij Bomenland. Daarnaast leven er in de duingebieden heel veel broedvogels.

Into The Great Wide Open muziekfestival

Kamperen op Vlieland kun je ook combineren met het bezoeken van het bekende 3-daagse muziek-/film-/kunstfestival. Dit vindt altijd in augustus of september plaats en wordt op een ecologisch verantwoorde manier georganiseerd midden in de natuur. Een geweldig festival voor het hele gezin.