Kies voor één van de eilanden voor jouw vakantie

Eén ding is zeker, op de waddeneilanden heb je direct dat vakantiegevoel. Voor een weekend of een lange vakantie zit je goed op een vakantiepark.

Met een accommodatie op één van deze eilanden zit je midden in de natuur en heb je de gezelligheid dat een bungalowpark je te bieden heeft. Je huurt gemakkelijk een fiets of e-bike en er zijn tal van activiteiten die je op het eiland kunt doen. Een vakantie is perfect voor gezinnen, families en vriendengroepen die graag samen een paar nachten weg willen.

Vakantieparken

Toon op kaart Toon op kaart
Wis alle filters
Vakantieparken op de Waddeneilanden

Als er één vakantieplek is die je een instant vakantiegevoel bezorgt is het wel een verblijf op één van de Waddeneilanden die Nederland rijk is. Met de wind in je haren begint de vakantie al wanneer je op de veerboot stapt. Tijdens de overtocht naar Texel, Ameland of Terschelling kun je op de boot een hapje eten of een kop koffie drinken terwijl je geniet van het uitzicht op de deinende golven van de Waddenzee. Met elk eiland een eigen sfeer en identiteit, bieden alle eilanden uiteindelijk hetzelfde: vrijheid, rust en ruimte! 

Vakantieparken op Texel

Met de boot vanuit Den Helder duurt de overtocht naar Texel maar ongeveer 20 minuten. De vakantieparken liggen verspreid over het grootste Waddeneiland maar liggen allemaal dichtbij de groene bosrand voor de duinen langs de Noordzeekustzone. De gezellige dorpjes De Koog en De Cocksdorp vind je vlakbij de verschillende parken. Het is prachtig om tijdens je vakantie het prachtige bos- en duingebied op de fiets te ontdekken. De Texelse schapen kun je onderweg niet missen! Het fijne is dat je de fiets meestal op het vakantiepark kunt huren. Kies je voor een chalet, een klassieke villa of een trendy strandlodge, alle ingrediënten voor een veelzijdige en onbezorgde vakantie zijn aanwezig! 

Vakantieparken op Terschelling

Met de veerdienst van Rederij Doeksen ben je vanaf Harlingen in ongeveer twee uur op Terschelling. Voor een snellere overtocht kies je voor de comfortabele snelboten. De vakantieparken op dit eiland bevinden zich centraal op het eiland met aan de ene kant de lang gestrekte bosrand en aan de andere kant de weilanden en de pittoreske, bruisende dorpjes als Midsland, Formerum en Oosterend. Van een verblijf in modern ingerichte appartementen op een Wellness Waddenresort, mooie moderne stacaravans, budget bungalows tot vakantiehuizen. Voor uitwaaien en een onvergetelijke vakantie vieren is Terschelling de geschikte plek! 

Vakantieparken op Ameland

De overtocht naar het Friese Waddeneiland Ameland duurt niet lang. Tijdens de ongeveer 50 minuten durende boottocht vanaf Holwerd is het genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Op dit eigenzinnige Waddeneiland spreekt men een eigen dialect dat verwant is aan het Fries. De vele zandduinen, het mooie, lange strand en de natuurlijke bossen vormen door de bijzondere lichtval voor menig kunstenaar een inspiratiebron. Prachtige stillevens die tijdens je verblijf in een vakantiehuis of luxe bungalow zorgen voor een natuurlijk decor. De heerlijke sauna’s, spa’s en stoombaden op het park laten je in een mum van tijd onthaasten om de waan van de dag achter je te laten. Ben je een liefhebber van avontuur tijdens je vakantie? Op korte afstand van de vakantieparken op Ameland verleg je je grenzen met een parachutesprong of een tocht met een kajak. Met de wind in de haren genieten van de natuur en zilte zeelucht op een kindvriendelijk eiland: Ameland!