Veelzijdige kampeermogelijkheden in de polder

Flevoland biedt een veelzijdigheid aan kampeergelegenheden en je vindt er veel natuurcampings. Bijzondere overnachtingen midden in de natuur of direct aan het water.

In een eigen tent of in een comfortabele huurtent of een apart kampeermiddel, zoals een kampeervlot, een tuinkas, een Zweedse slaaphut of rioolbuis. Vanuit de camping naar de Marker Wadden, de Oostvaardersplassen, shoppen in Bataviastad of de architectuurroute rijden/fietsen. Maar ook vanuit de camping zonder file naar het Veluwestrand en volop genieten van het water en de watersport in Flevoland.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Flevoland

Vlakbij het water kamperen

In Flevoland zijn er veel campings dicht bij water. Uniek om bijvoorbeeld te genieten van de vele wateractiviteiten op het Veluwemeer. Of wil je naar het langste strand in Flevoland – het Erkemederstrand. Flevoland beschikt over veel natuurcampings en heel veel verschillende kampeervormen zoals een kampeervlot of een Zweedse slaaphut, een zeecontainer, pipowagens, woonwagens, boomhutten, trekkershutten en nog veel meer bijzondere overnachtingsvormen. Boek zo’n bijzondere overnachting in bijvoorbeeld Zeewolde, Urk, Kraggenburg, Dronten, Almere of Lelystad. Of kom met je eigen tent, caravan of camper.

Ga mee met de veerdienst naar de Marker Wadden 

Ontdek de nieuwe natuureilanden in het Markermeer, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. De veerdienst is opgezet met zes verschillende schepen: Abel Tasman, Willem Barentz, De Zuiderzee, Admiraal van Kinsbergen, Soeverein en Marken Express. Van begin juli tot november varen de veerboten. 

In Lelystad vind je het grootste speelbos van Nederland: het Belevenissenbos. Lekker klimmen, klauteren en vies worden en … niet alleen voor kinderen. Je kunt er ook crossfietsen, mountainbiken of een survivalroute doen!

Wilde dieren spotten doe je in Natuurpark Lelystad. Przewalskipaarden, wilde zwijnen of Elanden. Of breng een bezoek aan de kuddes konikpaarden, herten en heckrunderen in de Oostvaardersplassen. Vanaf jouw camping is een bezoek aan deze parken goed te doen.