De kleinste provincie van Nederland, maar meer dan genoeg te beleven!

Utrecht mag dan misschien de kleinste provincie van Nederland zijn, maar dat betekent nog niet dat er niet veel te doen is. De provincie staat vol met prachtige kastelen, gezellige dorpjes en uitgestrekte zandduinen.

Ontdek de mooie omgeving vanuit een gezellig en comfortabel vakantiepark. Speel een potje ping-pong op het speelveld, maak een duik in het zwembad of kom tot rust bij de openhaard in de bungalow of chalet. Door de centrale ligging van de provincie ben je vanuit het bungalowpark gemakkelijk overal waar je wilt zijn.

Vakantieparken

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Utrecht

De afwisselende gebieden zoals de Kromme Rijnstreek, het Groene Hart, de Vechtstreek en de Utrechtse Heuvelrug bieden vakantiegangers diverse landschappen en activiteiten met veel fiets- en wandelpaden en vaarroutes.

Ben je een echte kunst- en cultuurliefhebber? 

Vanuit jouw vakantiehuisje sportief op de fiets naar Amersfoort of naar de hoofdstad van de provincie. In Utrecht vind je een tal van verrassende musea, historische bezienswaardigheden, prachtige monumenten, kunstzinnige galerieën, street art, levendige theaters, gezellige terrasjes, bijzondere winkeltjes en markten. Utrecht is de geboortestad van de wereldberoemde meubelmaker en architect Gerrit Rietveld. Maar ook van het bekendste konijn ter wereld: Nijntje, het symbool van Utrecht. Bezoek het Nijntje plein en maak een Nijntje wandeling.

Fietsen, wandelen en verblijven op de Utrechtse Heuvelrug

Het mooie aan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug is de enorme diversiteit. Al fietsend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs de vele landgoederen, kastelen en buitenplaatsen en de weilanden, ontdek je de grootse natuur. Ook voor de sportieve mountainbikers biedt de Utrechtse Heuvelrug een tal van routes. Te starten in Zeist/Driebergen via Austerlitz, Maarn, Leersum en te eindigen in Amerongen op de berg. Ook voor de racefietsers zijn er tal van mogelijkheden en … breng eens een bezoek aan fietscafé de Proloog in Amerongen. De wielersport staat hier centraal. Een leuke plek om je route af te sluiten en even bij te komen onder het genot van een koel biertje.