Heerlijk wakker worden aan het water bij een watersportcamping!

Kamperen in Friesland betekent de provincie van de elf steden, van water, wouden en wadden beleven.

Vanuit je tent, caravan of camper het water afturen of een bootje huren en gezellige Friese plaatsen aandoen. Deze watersportprovincie biedt jou, als kampeerder, tal van activiteiten, evenementen, nationale parken en prachtige steden. En een diversiteit aan watersportcampings. Ontdek de mooie plekjes in Friesland vanaf jouw camping en maak gebruik van een van de vele watersportactiviteiten zoals zeilen, surfen, duiken, suppen of kanoën.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Friesland

Ontdek de waterrijke provincie vanaf de camping

Hou je van kamperen én water dan kun je je lol op in Friesland. Hoe fijn is het om te genieten van de Friese wateren en vervolgens te kamperen in jouw safaritent aan of bij het water of midden in de natuur. Dit kan bijvoorbeeld in Gaastmeer, Koudum, Akkrum, Oudehaske of Sneek. 

Huur op de camping je kano’s en/of diverse boten om de meren te verkennen. Of wil je leren zeilen? Volg dan een zeilcursus. Maar ook windsurfen, suppen of flyboarden behoort tot de sportieve mogelijkheden.

Speciale app voor al de wetenswaardigheden

Van ijsvlakte naar toendra, oerbos en steppe. Van moeras, landbouwgrond en veenafgraving tot natuur- en recreatiegebied. Dit samenspel van de natuur en de mens vind je terug in het prachtige Nationale Park De Alde Feanen. Pak je fiets en ga op ontdekking uit. En wie weet zie je ook de grootste roofvogel van Noord-Europa – de zeearend! 

Met de speciale Alde Feanen app op jouw mobiel vind je de vogelkijkhutten, de mooiste fiets-/wandel-/vaarroutes en de vaartijden van de fietspontjes. En je kunt ook nog onder leiding van een gids op  excursie met de Blauwstirns. Terug op de camping in bijvoorbeeld Eernewoude, Bakkeveen, Witmarsum of Woudsend, kun je lekker nagenieten van de bijzondere foto’s die je misschien wel hebt gemaakt.

Meest beroemde evenement – de Elf Stedentocht

De Elfstedentocht is natuurlijk bekend als het legendarische schaatsevenement. Maar ken je ook de Elfsteden fietstocht, de Elfsteden wandeltocht, de sup 11-city toer en de Zwem Elfstedentocht. 

Of de 11 Fountains, waarbij elf internationaal gerenommeerde kunstenaars hun unieke waterwerk presenteren in de elf steden met mist, ijs, stoom en zeewater waaronder de gletsjer van Friesland. Je kunt ook een echte Elfstedencamping boeken die op de route ligt in Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden.