Vakantieparken rondom het IJsselmeer

Rondom het gehele IJsselmeer liggen allerlei vakantieparken. De vakantieparken bieden allerlei faciliteiten om je een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Zo kan je binnen- en buitenzwembaden verwachten, maar ook allerlei sportfaciliteiten. Ben je meer op zoek naar ontspanning op een vakantiepark? Dan worden er ook wellness-faciliteiten aangeboden om zo ultiem tot rust te komen. Wil je echt graag het water op? Ga dan vooral het IJsselmeer op en geniet van al het leuks wat er te doen is op het water.

Vakantieparken

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken IJsselmeer

Vakantieparken rondom het IJsselmeer vind je in verscheidene provincies. Zo grenst het IJsselmeer aan Noord-Holland, Flevoland en Friesland. In zowel Friesland als Noord-Holland vindt je vakantieparken aan het IJsselmeer. Kies je een vakantiepark in Friesland? Dan kan je alle kanten op. Zo kan je naar Lemmer toe, maar ook naar Makkum of Stavoren. Dit kan fietsend, wandelend maar ook zeker via het water. Zo kan je meevaren met Friese Tjalken, maar kan je zelf ook een boot huren om het water mee op te gaan. Op een vakantiepark in Noord-Holland kan je ook veel kanten op. In Noord-Holland is er veel te doen omtrent de oude Zuiderzee. Er zijn verschillende musea hierover en ook de betrekking van de Zuiderzee in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kan je op het land genieten van fietsroutes, mooie bezienswaardigheden en allerlei steden en dorpen bezoeken.

Vakantieparken aan het water

Overal langs de oevers van IJsselmeer vind je vakantieparken. De opties zijn erg ruim en breed. Zo kan je in Friesland fantastische vakantieparken vinden die aan het water liggen. Zo kan je in dé watersportprovincie van Nederland gemakkelijk allerlei watersporten beoefenen. Ook kan je een boot huren om één of meerdere dagen het water mee op te gaan. Sommige vakantieparken aan het water hebben een jachthaven/marina om boten in aan te laten leggen. Dit betekent dus ook dat jij er met je eigen boot terecht kan. Dit geldt niet alleen voor Friesland. Ook in Noord-Holland zijn er vakantieparken met deze mogelijkheid. De mogelijkheden voor watersporten in Noord-Holland zijn ook zeker aanwezig voor een geweldige vakantie op het water.

Vanuit het IJsselmeer het binnenland in

Zit je op een vakantiepark aan het IJsselmeer, maar wil je wel op het land blijven? Dat kan absoluut. In Noord-Holland kan je allerlei mooie dorpen en steden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Al deze steden hebben een eigen identiteit en bieden allerlei leuke activiteiten. Zo zijn er meerdere dagjes uit in Noord-Holland die je kan ondernemen. Je kan musea bezoeken over allerlei verschillende onderwerpen. Ook kan je een pretpark bezoeken, waarbij jong en oud de hele dag zoet zijn.