Het natuureiland met een van de breedste stranden van Europa

Schiermonnikoog is puur natuur. Het eiland is uniek met haar immense brede zandstranden. De rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit Nationale Park. Er is veel variatie in polders, kwelders, duinen, strand en de Waddenzee.

Schiermonnikoog is het enige Waddeneiland met twee vuurtorens, een rode Noordertoren die nog functioneert en een witte Zuidertoren die geen functie meer heeft. Het eiland wordt jaarlijks bezocht door honderdduizenden vogels die hier een tussenstop maken en foerageren. Daarnaast is dit Waddeneiland het donkerste eiland. Er is nauwelijks lichtverontreiniging. Op een onbewolkte avond/nacht zie je dat de hemel vol met sterren zit.

De winkels in het enige dorp bieden je alles wat je in de vakantie nodig hebt. Je kunt er een fiets huren, je boodschapjes doen en  er ook lekker uit eten. Schiermonnikoog biedt vakantiegangers voldoende keus in vakantiehuizen/-woningen, appartementen, villa’s en appartementen. Ontdek hoe mooi Nederland is en boek een vakantie naar Schiermonnikoog.

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart