Ervaar het gevoel te zweven over de weg

Zodra je opstapt voelt het een beetje gek, op twee van die wielen. Maar zo moeilijk is het eigenlijk niet. Segway rijden kan echt iedereen.

Dit vervoermiddel reageert op de bewegingen die jij maakt. Je houdt je vast aan het stuur en zodra je naar voren beweegt begint de segway te rijden. Afremmen? Dan leun je gewoon weer naar achteren. Op veel verschillende locaties zijn segway tours te doen. Zo kun je relaxed touren door de stad of de natuur. Genieten van de rust en ruimte op de Veluwe of ontdek het centrum van jouw favoriete stad eens op een andere manier.

Segway rijden

Maak een segway toer

Maak met je vrienden of vriendinnen een segway tour over de Veluwe. Als onderdeel van een dagje uit of een groepsuitje is een segway toer een leuk en relaxt avontuur. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een speurtocht of onderweg diverse opdrachten uitvoeren.
Bij diverse outdoorbedrijven in Nederland kun je een segway huren als arrangement gecombineerd met een andere activiteit.

Leer balanceren op de segway

Je moet het even weten en vooral voelen. Het is een soort van balanceren op twee wielen. Je leunt naar voren en je gaat voor uit! Je leunt naar achteren en je remt af. Naar links leunen is naar links gaan en naar rechts leunen is naar rechts gaan. Zo eenvoudig is het; verder heb je geen techniek nodig. In het begin zal het een beetje onwennig zijn, maar heb je het eenmaal door, dan ga je als een speer op de segway. En onderweg heb je veel bekijks.

Een goed en leuk alternatief voor een segway huren is een e-chopper of een e-scooter. Ook hiermee kun je mooie en geluidloze toertochten maken en de omgeving verkennen. Toch liever iets actiever; huur dan een step. Uiteraard kun je jouw groepsuitje of teamuitje ook prima combineren met andere outdoor activiteiten zoals bijvoorbeeld vliegeren aan het strand, suppen op het water of klimmen in een klimpark.