Vakantiehuizen in Twente

Twente, wat kan je daar allemaal? Nou, je kan een vakantiehuis in Twente boeken en dan kom je er snel genoeg achter. Hier geven we alvast een aantal tips. Zo zijn er een hele hoop bezienswaardigheden te bezoeken en cultuur op te nemen.

Zo kan je de Sallandse Heuvelrug op gaan voor een mooie wandeling of fietstocht door de natuur. Maar je kan ook de cultuurhistorische stadjes van Delden en Ootmarsum bezoeken. Natuurlijk kan je je ook een dag vermaken in de grootste stad van Twente, Enschede.

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen in Twente

Cultuur bezoeken in Twente

Twente heeft een handvol met cultuurhistorische stadjes. Hier ga je letterlijk terug in de tijd en krijg je ook een blik terug in de tijd. Zo kan je bijvoorbeeld naar Delden gaan. Hier kan je allerlei leuke bezienswaardigheden bezoeken. Zo kan je naar het museum, maar kan je ook kastelen en landgoederen bezoeken. Ook zijn er een hoop restaurants waar je lekker kan gaan lunchen of dineren. Zo zijn er nog meer van deze stadjes te vinden in Twente, zoals Ootmarsum en Diepenheim. In Ootmarsum is een bierspa. Altijd leuk om is bezocht te hebben, toch? Dan heb je ook nog de grootste stad van Twente, Enschede. Hier kan je ook allerlei kanten uit als het gaat om cultuur. Deze stad heeft een hoop bezienswaardigheden en ook activiteiten om te bezoeken. Er zijn meerdere musea en je kan er ook heerlijk shoppen. Genoeg keuze in Twente dus!

Ga de Twentse natuur in

Aan de rand van de Twentse plaatsjes Rijssen en Nijverdal ligt de Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug is een natuurgebied wat ver uitstrekt. Zo kan je de bossen in, maar zijn er ook heides om een heerlijke wandeltocht over te maken. De Sallandse Heuvelrug is ook een populaire bestemming voor de natuur fotograaf. In augustus, als alle heide in bloei staat, kan je hier fantastisch mooie foto’s maken. Als je een beetje geluk hebt kan je ook wild spotten in dit gebied. De Sallandse Heuvelrug biedt ook een aantal activiteiten. Zo is er een interactief activiteitencentrum. Hier staat spelend leren centraal. Daarnaast is er ook een buitencentrum. Hier kan je meer informatie krijgen over het natuurgebied, maar ook (e-)fietsen huren of een excursie boeken. In dit buitencentrum kan je ook genieten van een hapje en een drankje in het restaurant. Hier wordt uiteraard gewerkt met lokale (biologische) producten.