Campings rondom het IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste zoetwatermeer van Nederland. Het meer kent zijn grenzen bij Flevoland aan de Houtribdijk. Dit is de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen.

Aan de compleet andere kant van het meer ligt de bekendste dijk van Nederland, de Afsluitdijk. Er is dus genoeg water en er is zeker ook genoeg te doen. Ga lekker een dag of meerdere dagen varen. Ook zijn er langs het IJsselmeer meerdere routes om langs te gaan wandelen of fietsen.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings bij het IJsselmeer

Er liggen meerdere campings aan het IJsselmeer. Dit is voornamelijk aan de kant van Friesland en Flevoland. Zo zijn er in het Gaasterland meerdere campings te vinden aan de oevers van het IJsselmeer. Hier kan je gemakkelijk het water op en een dagje meevaren op een echte Friese Tjalk. Ga bijvoorbeeld de rest van het Friese ‘kustgebied’ verkennen op het IJsselmeer.

Ga het IJsselmeer op

Het grootste gedeelte van de campings aan het IJsselmeer liggen in Friesland. Campings in Friesland hebben één ding gemeen met elkaar. Dat zijn de vele mogelijkheden voor watersport. Zo kan je in Friesland gemakkelijk één dag of meerdere dagen meevaren op een échte Friese Tjalk op het IJsselmeer. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk naar Lemmer varen via dit grote meer. Je kan ook de andere kant op gaan richting het noorden. Dan kom je uit in de dorpen Stavoren of Makkum. Als je deze kant op gaat varen kan je (op een heldere dag) gemakkelijk het windpark Fryslân zien.

De omgeving van het IJsselmeer

Langs de oevers van het IJsselmeer is er genoeg te doen aan activiteiten. Zo kan je verschillende musea bezoeken over de oude Zuiderzee. Bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog met het Kazemattenmuseum. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden die langs het IJsselmeer liggen. Denk bijvoorbeeld aan kastelen en oude gemalen. Natuurlijk liggen er verschillende dorpen en steden aan het IJsselmeer. Makkum is een mooi dorp die aan het IJsselmeer ligt. In allerlei verschillende Friese steden kan je mooie basilieken bekijken en zijn er jachthavens om mooie boten te bekijken of zelf aan te leggen met je eigen boot.

Verschillende mogelijkheden aan het IJsselmeer

Wil je kamperen met een tent op een camping aan het IJsselmeer? Of ben je juist meer fan van op pad met de camper? Het kan allemaal aan het IJsselmeer. De verschillende campings aan het meer bieden allerlei plekken aan om te kunnen kamperen. Er zijn camperplaatsen, plaatsen voor tenten maar ook plaatsen voor caravans. Je kan met van alles terecht. Ook zijn er lodgetenten beschikbaar. Dit zijn verblijfplekken met alle luxe van een bungalow maar wel met een tentdoek.