In de Achterhoek vermaak je je altijd

Je waant je al een beetje in het buitenland. Dicht tegen de Duitse grens in Gelderland ligt de prachtige Achterhoek. Als kampeerder kun je genieten van het uitgestrekte coulissenlandschap en karakteristieke boerderijen waar je lekkere streekproducten kunt kopen. Maar je kunt ook prachtige tuinen bezoeken en statige kastelen en wijngaarden.

Een perfecte streek voor wandel- en fietstochten, kanotochten, maar ook een streek waar je fijn kunt kamperen. Zoek je een gezellige kindercamping waar van alles is te doen voor het hele gezin of sta je het liefst op een kampeerplek verscholen in het groen of aan het water? In de gastvrije Achterhoek vermaak je je op en buiten de camping altijd.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in de Achterhoek

Kamperen in de Achterhoek is rust, ruimte, persoonlijke familiebedrijven, gastvrije sfeer, gemoedelijke mensen en een authentiek landschap. Je vindt er dan ook dyllische campings in het groen en midden in de natuur. Dus sla je tent op en zet je caravan neer in Lichtenvoorde, Aerdt, Eefde of Winterswijk, steek de vuurkorf aan en geniet van een goed gesprek met een lekker Achterhoeks wijntje.

Koffie, thee of wijn?

Koffie drinken bij Van Rossum in Zutphen. Dat is een waar avontuur voor de echte koffieliefhebber. Hou je toch meer van thee? Dan kun je in de Achterhoek je lol op, want in Vorden, Aalten, Kotten, Geesteren en in nog veel meer dorpen zijn heel veel theetuinen te vinden. Langs deze Achterhoekse theetuinen lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Ideaal om veel te pauzeren. En na de thee kun je overgaan op de wijnroutes. En heb je te veel gedronken dan kun je speciaal Achterhoeks overnachten en/of kamperen tussen de wijnranken in bijvoorbeeld Zelhem, Groenlo, Doetinchem of Eibergen.

Actief in de Achterhoek

Eeuwenoude boerderijen, statige kastelen, historische stadjes en diverse musea in o.a. Gorssel, Zutphen en Bredevoort. Ontdek wat er zich in de grafkamer van de Cactus Piramide bevindt in Ruurlo. Beleef de Berkel vanaf een vlaggenschip of een sloep bij Almen, Borculo of Eibergen. Ga met de kinderen het lekkerste boerenijs eten en koetjes en kalfjes kijken in Aalten. Of pak de mountainbike of gravelbike en rijd een van de vele onverharde paden in dit afwisselende landschap. Download de gratis Achterhoek-routes-app voor de vele fiets- en wandelroutes in de buurt van jouw camping.