Een dagje richting het oosten

In het oosten van Nederland is zoveel te ontdekken. Voor een dagje weg met je familie, vrienden of collega’s is de Achterhoek dan ook zeker de moeite waard.

In dit deel van het land vind je meerdere recreatiegebieden waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Of je nu wilt ontspannen, je grenzen wilt verleggen of aan de teambuilding wil werken, het kan allemaal. Kies ervoor om een dag te gaan speuren met GPS, een sportdag te laten organiseren of te gaan suppen. Er zijn zoveel activiteiten om te doen. Kun je niet kiezen? Het is ook mogelijk om een aantal activiteiten te combineren. Of boek een aantal nachten in deze mooie omgeving op een vakantiepark of camping zodat je nog meer tijd hebt voor alle leuke activiteiten.

Dagje uit in de Achterhoek

Familie-uitje in de natuur van de Achterhoek

Maak een mooie fietsknooppuntenroute door het prachtige coulisselandschap. Of door een van de prachtige natuurgebieden zoals het Zwillbrock, Wooldse veen of het Korenburgerveen.
Bezoek onderweg de mooiste kastelen met hun landgoederen. Stop bij een van de wijngaarden, proef de wijn uit deze streek en laat je alles vertellen over de Achterhoekse druiven. Vind je weg tijdens een bezoek het grootste doolhof van Europa in Ruurlo. En … is een dag niet genoeg, boek dan een weekendje weg bij een van de vele campings of vakantieparken in de Achterhoek.

Weg uit de dagelijkse sleur

Weg uit de dagelijkse sleur van het werk of thuis? Wil je jouw vrienden of collega’s wel ‘ns op een andere manier leren kennen? Organiseer een sportieve outdoor-dag in de Achterhoek. Hijs elkaar in de touwen in een klimbos of ga wakeboarden, surfen of waterskiën bij recreatieplas ’t Hilgelo. Werk samen tijdens de expeditie Robinson, bouw een drijvend vlot, speel de Achterhoekse Highland games, bouw de grootste nederzetting met de Kolonisten van Markant, doe mee met een clinic mountainbiken of neem deel aan een kanospeurtocht. En wil je na zo’n intensieve dag niet naar huis, maar ook ’s avonds nog de gezelligheid met elkaar opzoeken. Boek dan een arrangement bij een groepsaccommodatie.

Musea voor jong en oud

Wil jouw kind later ook brandweerman of brandweervrouw worden? In het Internationale Brandweermuseum in Borculo leer je alles over de brandweer en het blussen van een brand. Ga luisteren naar de verhalen van mensen in oorlogstijd in Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en duik onder de rader in de escape room voor vrijheid. Het Openluchtmuseum in Lievelde toont het leven van de Achterhoekse boer van vroeger. Ben je meer een kunstliefhebber? De hedendaagse kunst en 20-ste eeuw kunst vind je in museum MORE bij kasteel Ruurlo.

Zo zie je maar, in de Achterhoek is altijd wel iets leuks te doen voor een geslaagd dagje uit met het gezin, familie, vrienden of collega’s.