Van back-to-basic tot aan glamorous kamperen

Zoek je een grootschalige camping met veel faciliteiten en activiteiten of zoek je een eenvoudige natuurcamping? Kampeerliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Noord-Brabant.

De provincie heeft veel fietspaden en prachtige natuurgebieden, waaronder maar liefst vier nationale parken. Brabant heeft interessante steden met veel musea, evenementen en attracties, zoals de Efteling. Je kunt kamperen met je eigen tent, vouwwagen, caravan of in een huurtent op een familiecamping, kindercamping, een campings voor avonturiers, een watersportcamping of juist een camping voor waar rust en ruimte met veel natuur om je heen. Van back-to-basic tot aan glamorous kamperen. Vanaf de camping heb je tal van mogelijkheden om Brabant te ontdekken.

Campings pagina 1 van 3

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Noord-Brabant

Brabant de ideale bestemming voor een korte vakantie, weekendje weg of dagje uit. Laat je gastvrij ontvangen op een Brabantse camping en geniet van de winkels, de kunst, de cultuur, de natuur en het heerlijke eten en genieten van design in bijvoorbeeld de grote steden Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, of Breda. Maar ook de kleine steden en dorpen bieden bourgondische lekkernijen en streekproducten. 

Ontdek alle Vincent van Gogh locaties

Vincent van Gogh is geboren in Zundert. Het openluchtmuseum in Nuenen is de plek waar hij schilderde. In de Van Goghkerk in Etten-Leur maak je kennis met een onbekende periode uit zijn leven. In het Noord-Brabantsmuseum in Den Bosch kun je zijn originele werken bekijken. En hoe leuk is het om over het Van Gogh’s sterrenhemel-fietspad te fietsen en wandeltochten te maken in de voetsporen van Vincent.

Veel verschillende natuurgebieden en streken

Bezoek de verschillende Brabantse streken en laat je inspireren door de veelzijdige natuur met diverse (sportieve) activiteiten, veelzijdige campings en de Brabantse gastvrijheid. Brabant is hét startpunt voor de mooiste wandelroutes, fietstochten, ruitertochten, vaartochten en MTB-routes.

Vanaf jouw camping in Hoogeloon, Eersel, Vessem, Bergeijk of Westerhoven zit je zo in de Brabantse Kempen. Geniet van de prachtige natuur, bijzondere verhalen en heerlijke streekproducten. 

Ontdek het unieke grensoverschrijdende gebied De Groote Heide in Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Hamont-Achel en Neerpelt.

De uitgestrekte Strabrechtse heide bij Someren en het weelderige Natura 2000 Peellandschap met vlonderpaden, uitkijktorens, knuppelbruggen, vogelhutten en moerassen.

Verder biedt De Biesbosch, De Maashorst, De Baronie, Hart van Brabant, Land van Cuijk en Brabantse wal nog veel meer buitenactiviteiten.