Geniet van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland

Vakantie en kamperen op de Veluwe. De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dat is genieten van de fietsroutes en wandelroutes langs de heidevelden, zandvlaktes en door de bossen.

Vanaf de camping of zelfs vanuit jouw tent de wilde dieren spotten zoals het edelhert, het wilde zwijn, de ree, de vos en de schotse hooglander (the big five). Maar ook aapjes kijken bij de Apenheul, een ritje maken met de Veluwse Stoomtram Maatschappij of het Openluchtmuseum bezoeken. Op de Veluwe is er veel te doen, te zien, en je kunt er optimaal genieten van de rust. De Veluwe biedt een verscheidenheid aan campings met veel verschillende verblijfsvormen (o.a. boomtenten, boomhutten, zwerfhutten, chalets, pipowagens) midden in of direct gelegen aan de Veluwe. Ook kun je kiezen voor campings met veel gemak zoals privé sanitair.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op de Veluwe

Oog in oog staan met wilde dieren

Op de Veluwe kun je overal herten, reeën, vossen en wilde zwijnen tegenkomen. Vanaf jouw camping in Otterlo, Hoenderloo, Laag Soeren, Voorthuizen, Harskamp, Ede of Beekberg kun heel gemakkelijk een wildexcursie boeken of wild observeren via een wildarena of kijkhut/kijkmuur. Zo zijn er verschillende uitkijkpunten bij de Planken Wambuis, bij de Valerberg, De Mossel, Oud/Nieuw Reemst en Reijerscamp. De meest bekende plek om herten te kijken is in het Nationale Park De Hoge Veluwe en dan met name in de bronsttijd is een bronstexcursie bingo! 

Proef de streekproducten van de Veluwe

Op culinair gebied kun je op de Veluwe alle kanten uit. Van Bennekom tot Harderwijk en van Heelsum tot aan Apeldoorn kun je eten in diverse sterrenrestaurants. Maar op Veluwe kun je ook een lekkere burger, een broodje paling of een streekgerecht eten en waarschijnlijk ook op de camping of dichtbij de camping.

Wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden

Ontdek de heide, zandvlaktes en bossen van de Veluwe per voet, fiets of te paard. Start een fietstocht bij Eerbeek en fiets langs de oude papiermolens die de Veluwe rijk is en ontdek de papierindustrie van vroeger. Of wandel door een van de oudste bossen met dansende bomen in het Speulderbos. Ontdek het heideschaap op de Loenermark. En pak de e-bike naar het voormalige zenderpark Radio Kootwijk.

Leuk voor het hele gezin

Wil je even weg van de camping en met het hele gezin een dagje uit. Ga aapjes kijken bij de Apenheul in Apeldoorn of pak de attracties van Kinderpretpark Julianatoren. Maak in één dag een wereldreis in  Burgers’ Zoo of ga met de kinderen de kunstjes van de dolfijnen kijken in Harderwijk. Wil je toch iets actiefs? Dan kun je op 25 meter hoogte klimmen en klauteren in de klimbossen van de Veluwe zoals Ermelo en Garderen. En ben je al in het gerestaureerde Paleis ’t Loo geweest?