Een uniek stukje Nederland

Ameland is een uniek stukje Nederland. Ontdek de rust van het waddengebied. Ameland is fietsen door de duinen, schelpen zoeken met het gezin en genieten van de natuur.

Kamperen op Ameland is wakker worden met het geluid van de zee en het voelen van de wind door je haren. Er zijn vier karakteristieke dorpjes met knusse winkeltjes te bezichtigen. De geschiedenis van Ameland kun je in het museum vinden en door deel te nemen aan boottochten en excursies ontdek je het eiland. Op Ameland zijn diverse campings met voor ieder wat wils.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op Ameland

Lekker kamperen in een duinpannetje of een beetje beschut tegen de bosrand?

Kies je voor back to basic kamperen of glamarous kamperen?

Kamperen op Ameland is wakker worden met het geluid van de zee en de wind. Op Ameland zijn diverse campings met voor ieder wat wils. Een familiecamping, een natuurcamping, groot of klein, rust en/of gezelligheid. Veel campings bieden je diverse verblijfsaccommodaties aan zoals een glampingtent, een pipowagen, een bungalowtent, een safaritent, een iglo of een ander bijzonder overnachtingsobject. 

Een natuurcamping of  een familiecamping zoals Recreatieoord Klein Vaarwater, Camping Duinoord, Camping Roosdunen en Camping De Kiekduun bieden jou een onvergetelijke en onbezorgde vakantie vol gezelligheid en/of rust.

Vier verschillende dorpen

De dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn alle vier verschillend. In Hollum ervaar je het leven van vroeger en vind je er de vuurtoren van Ameland (55 meter hoog).  Ballum is het kleinste dorp maar is wel het bestuurlijke centrum. In Nes komt het verleden en de toekomst samen. En Buren is het meest moderne dorp. De kampeerder vindt in alle dorpen wel iets bijzonders om te ontdekken.

Is het een mossel, een wulk of een kokkel? 

Vliegeren op het strand, struinen door de duinen en lekker een bakkie doen in een strandpaviljoen en naar de ondergaande zon kijken. Hoe lekker is dit? Je hoofd leeg laten waaien, pootje baaien in de Noordzee, zandkoekjes bakken met de kids of zandkastelen bouwen? Of de mooiste schelpen verzamelen die je ’s avonds in je tent met kaarslicht allemaal nog eens goed kunt bekijken op de schelpen zoekkaart. 

Ervaar het en kom kamperen op Ameland. Vanaf de camping kun je dagelijks diverse (sportieve) activiteiten ondernemen, maar ook kun je op de camping zelf aan veel activiteiten meedoen.

De 11 leukste tips om te doen op Ameland

 • Uitwaaien op het strand met je familie of vrienden en de voetjes in de zee
 • Ga een dagje strandzeilen, kitesurfen of golfsurfen met afsluitend een heerlijke bbq
 • Verken het eiland met de (huur)fiets over knisperende schelpenpaadjes
 • Wandel door de mooiste natuurgebieden met uitzicht op de Waddenzee en Noordzee
 • Kies voor kamperen of vakantiehuis in de duinen of in het bos en … relax!
 • Geniet van een heerlijk diner in klein restaurantje in Nes, Ballum, Hollum of Buren of gewoon in een strandpaviljoen
 • Beleef een demonstratie van de paardenreddingsboot
 • Ga in galop paardrijden over het strand met of zonder begeleiding
 • Verken Ameland met een rondvlucht, huifkar of met een tractor
 • Kies voor ontspanning voor een wellness, yoga of mindfulness weekend
 • Voor de daredevils: bezoek het klimpark met een zipline van 160 meter en een klimwand met een vrije val van 9 meter.